fricman Napisano 25 Listopad 2006 Share Napisano 25 Listopad 2006 witam ! sprawdzalem ostatnio w moim systemie dziennik blendow i z każdego dnia uzywannia komputera od dwóch miesięcy wyświetla taki blad "" Service Control Manager Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia" a wszystko dzala poprawnie z komputerem nie ma problemów. Czy jest to jakiś poważny bląd? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 26 Listopad 2006 Share Napisano 26 Listopad 2006 Taki błąd w dzienniku zdarzeń generują najczęściej sterowniki do modemu sagema neostrady. Czasami pomaga reinstalacja drivierów do chipsetu płyty głównej lub sterowników z cd-ka modemu. Przyjmując oczywiście, że masz zainstalowany SP2. Kiedy to nie pomaga wystarczy wejść do rejestru i wyłączyć ten komunikat. Jest to leczenie objawów ,a nie choroby lecz skoro nie przeszkadza ów błąd w działaniu komputera i peryreferiów to nie ma się czym przejmować. Odpal regedita ( Start->uruchom-> wpisz: regedit ) i odszukaj klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE->System->ControlSet001->Services->ADILOADER "ErrorControl" HKEY_LOCAL_MACHINE->System->ControlSet002->Services->ADILOADER "ErrorControl" zmienić wartość z 1 na 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 08/15 :wow: jestem pod wrażeniem ale wpisem w rejestrze problemu nie rozwiązujesz, tylko go maskujesz dla dziennika zdarzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 27 Listopad 2006 Share Napisano 27 Listopad 2006 Toż to kolega powyżej napisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fricman Napisano 27 Listopad 2006 Autor Share Napisano 27 Listopad 2006 poszukałem trochę w internecie i znalazłem rozwiązanie mojego problemmu pod tym adresem http://free.of.pl/l/labsta/solutions.htm ale niestety problem nie ustąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lightning Napisano 28 Listopad 2006 Share Napisano 28 Listopad 2006 witam ! sprawdzalem ostatnio w moim systemie dziennik blendow i z każdego dnia uzywannia komputera ... ... ... a wszystko dzala poprawnie z komputerem nie ma problemów. Czy jest to jakiś poważny bląd? pozdrawiam Skoro wszytko działa i nie ma problemów to proponuje wpisać 2 klucze do rejestru, tak jak podaje "08/15". jeżeli coś się zacznie dziać z urządzeniami usb to wtedy można kombinować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi