fricman Napisano 25 Listopad 2006 Napisano 25 Listopad 2006 witam ! sprawdzalem ostatnio w moim systemie dziennik blendow i z każdego dnia uzywannia komputera od dwóch miesięcy wyświetla taki blad "" Service Control Manager Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu: Nie można uruchomić określonej usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia" a wszystko dzala poprawnie z komputerem nie ma problemów. Czy jest to jakiś poważny bląd? pozdrawiam Cytuj
08/15 Napisano 26 Listopad 2006 Napisano 26 Listopad 2006 Taki błąd w dzienniku zdarzeń generują najczęściej sterowniki do modemu sagema neostrady. Czasami pomaga reinstalacja drivierów do chipsetu płyty głównej lub sterowników z cd-ka modemu. Przyjmując oczywiście, że masz zainstalowany SP2. Kiedy to nie pomaga wystarczy wejść do rejestru i wyłączyć ten komunikat. Jest to leczenie objawów ,a nie choroby lecz skoro nie przeszkadza ów błąd w działaniu komputera i peryreferiów to nie ma się czym przejmować. Odpal regedita ( Start->uruchom-> wpisz: regedit ) i odszukaj klucze: HKEY_LOCAL_MACHINE->System->ControlSet001->Services->ADILOADER "ErrorControl" HKEY_LOCAL_MACHINE->System->ControlSet002->Services->ADILOADER "ErrorControl" zmienić wartość z 1 na 0. Cytuj
Lightning Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 08/15 :wow: jestem pod wrażeniem ale wpisem w rejestrze problemu nie rozwiązujesz, tylko go maskujesz dla dziennika zdarzeń. Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 27 Listopad 2006 Napisano 27 Listopad 2006 Toż to kolega powyżej napisał Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
fricman Napisano 27 Listopad 2006 Autor Napisano 27 Listopad 2006 poszukałem trochę w internecie i znalazłem rozwiązanie mojego problemmu pod tym adresem http://free.of.pl/l/labsta/solutions.htm ale niestety problem nie ustąpił Cytuj
Lightning Napisano 28 Listopad 2006 Napisano 28 Listopad 2006 witam ! sprawdzalem ostatnio w moim systemie dziennik blendow i z każdego dnia uzywannia komputera ... ... ... a wszystko dzala poprawnie z komputerem nie ma problemów. Czy jest to jakiś poważny bląd? pozdrawiam Skoro wszytko działa i nie ma problemów to proponuje wpisać 2 klucze do rejestru, tak jak podaje "08/15". jeżeli coś się zacznie dziać z urządzeniami usb to wtedy można kombinować Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi