maciek 1 Napisano 10 Grudzień 2006 Share Napisano 10 Grudzień 2006 Witam, jestem nowym userem, więc na początku chciałbym serdecznie pozdrowić wszystkich użytkowników tego zacnego forum. Zwracam się z pytankiem jaką opłatę pobieracie (Lp. cennika) za badanie dla BOTM-u na certyfikat"S", czyli potwierdzenie wyposażenia w odp. urządzenia oraz pomiar zadymienia w ciągniku sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 11 Grudzień 2006 Share Napisano 11 Grudzień 2006 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA TRANSPORTU1) z dnia 2 listopada 2006 r. w sprawie certyfikatów potwierdzających spełnienie przez pojazd odpowiednich wymogów bezpieczeństwa lub warunków dopuszczenia do ruchu Dz. U. nr 203 poz. 1502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek 1 Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 Wielkie dzięki za pomoc, ale chodzi mi o to jaką opłatę pobrać za takie potwierdzenie, szczególnie w sytuacji kiedy pojazd posiada aktualne BT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 ale chodzi mi o to jaką opłatę pobrać za takie potwierdzenie nie ma takiej opłaty w cenniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek 1 Napisano 12 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2006 nie ma takiej opłaty w cenniku... A badanie trzeba zrobić ,pobrać opłatę i wystawić fakturę (lub odwrotnie) Sugestie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 A badanie trzeba zrobić A widziałeś takie badanie w DzU 227 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal Napisano 12 Grudzień 2006 Share Napisano 12 Grudzień 2006 Z tego co czytałem to nie stacja wystawia dokument spełniania tych wymogów ,ale wykonuje to ItS w pełnym zakresie i on dokonuje wszystkich pomiarów http://www.patronat.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 15 Grudzień 2006 Share Napisano 15 Grudzień 2006 Dz. U. nr 203 poz. 1502 nic niemowi o Stacji Kontroli Pojazdow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 Jeszcze troche a bedą chcieli aby stacje przeprowadzały homologacje pojazdów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertos Napisano 23 Grudzień 2006 Share Napisano 23 Grudzień 2006 To nie nasza działka. My tylko okresowe. Nie komplikujmy sobie "służby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Ja już ten temat kiedyś poruszałem na FORUM tego postu (jest stary) nie znalazłem.Natomiast my wystawiamy zaświadczenie tego typu: "Pojazd wyposażony w urządzenie i certyfikaty"Ale to nie do SKP należy weryfikacja tych spraw.To na wniosek właściciela wypisuję ten atest- chociaż to mi sie nie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 27 Grudzień 2006 Share Napisano 27 Grudzień 2006 Pojazd wyposażony w urządzenie i certyfikaty" Hmm... nigdy nie widziałem jeszcze pojazdu wyposażonego w "certyfikaty" Do czego służy to "wyposażenie" ??? Sorki jaka, taki dżouk tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 28 Grudzień 2006 Share Napisano 28 Grudzień 2006 Może nie widziałeś natomiast"dżouk"przyjmuje i postaram się zgłebić ten temat - chociaż już go poruszałem [ Dodano: 28-12-2006, 18:21 ] I ok. już sprawdziłem żadnych takich dziwnych spraw już przynajmniej w Gdańsku nie wystawiamy.Zwracem honor. Chociaż robiliśmy ten temat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi