Norbert Jezierski Napisano 29 Czerwiec 2005 Share Napisano 29 Czerwiec 2005 Życzę przyjemnej lektury: http://sieci.pclab.pl/art14724.html Ps. Pamiętajcie o codziennej kopii bezpieczeństwa na płytach CD. Dyskietki są WYKLUCZONE !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Barczuk Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Ja mam robione na "tasiemce" i tak jak uzgodniłem z Tobą na dysku innego kompa. A co powiesz na "pendraka" jak to się ma do bezpieczenstwa? Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smieszekk Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 hmmm Z tym bezpieczeństwem bywa różnie... wiadomo dysk magnetyczny - może zawieść.... (ale specjaliści potrafią odzyskać dane ) Co do płyt CD proponuję płyty wysokiej jakości bo nie raz zdarzyło mi się że lustro odeszło i mogłem posłać płytke do kosza na śmieci, a pozatym pewna grupa naukowców odkryła rodzaj grzyba który niszczy lustro płyty co do pendrive pamięci trwałe o ile kupimy dobrej firmy acz narazie niewielkie pojmności no chyba że stać nas na iPoda - duża pamięć flash... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 2 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2005 Pendrive jest nośnikiem dobrym jak każdy inny - zaletą płyt CD jest to, że jest ich kilka - na każdy dzień tygodnia inna - pendrive na ogół jest jeden ... Dlatego ja polecam archiwizację na CD-RW ... Ale - można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
08/15 Napisano 2 Lipiec 2005 Share Napisano 2 Lipiec 2005 hmmm Co do tego grzyba pożerającego jedną z warstw płyty cd to o ile pamiętam występuje tylko w Amazonii. Więc jeśli ktoś prowadzi stację w środku dżungli i dokonuje przeglądów w pojazdach Pigmejów to niech ma się na baczności archiwizując dane na cdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi