black_betty Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Witam Ostatnio mam problem z drukarką (hp 3420). ma ona oryginale kartridze 27-czarny i 28 - kolor. byly napelniane kilka razy, ale od ostatniego napelniania - drukarka ma problem z wykryciem tuszy, lub tez uważa że kaseta/kartridz jest uszkodzona... szukałam na necie informacji o tym, ale nic.. jedyne co znalzłam, że przy innym modelu hp-ka można oszukać drukarke, zaklejając na kasecie metalowe plytki - wówczas traktuje ona te kasete jako nową i nie robi problemów z drukiem. Nie wiem jak się to ma do mojego modelu i czy wogóle to skutkuje..? dodam, że ostatnio obie kasetki były w regeneracji i w dalszym ciagu mam te problemy. Co Wy na to ?? Cytuj
08/15 Napisano 21 Styczeń 2007 Napisano 21 Styczeń 2007 Na poniższej stronie masz opisane jak wykonać myk z kartridżem do twojej drukarki: http://www.floggin.us/archives/2005/08/21/hp-27-28-reset-ink-levels/ Tu z resztą jest to samo, ale z większą ilością kolorowych obrazków : http://www.inktec-uk.co.uk/57_58_reset.htm Cytuj
black_betty Napisano 21 Styczeń 2007 Autor Napisano 21 Styczeń 2007 08/15, Dzieki wielkie rzeczywiście drukarka się nabiera na ten trik Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 22 Styczeń 2007 Napisano 22 Styczeń 2007 Marnujesz się w swojej pracy - ot takie moje spostrzeżenie ... Nie pierwszy raz zresztą to widzę. Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
BornIntoChaos Napisano 24 Maj 2010 Napisano 24 Maj 2010 a czy ktoś wie jak zrobić to z drukarką hp c5280? lub c5200? bo w moim kartridżu (nr 350) z czarnym tuszem nie ma takiego układu kropek żeby zakleić..proszę o pomoc!! Cytuj
Arton Napisano 17 Sierpień 2012 Napisano 17 Sierpień 2012 a mi drukarka hp3180 wypluła do środka cały nowy czarny tusz . Teraz nie wiem czy to wina drukarki czy tuszu. Co prawda zamiennik z activjet czy coś w tym stylu ale nigdy z nimi nie miałem problemów. Cytuj
Gość Napisano 22 Wrzesień 2016 Napisano 22 Wrzesień 2016 Może zamiennik nie był oryginalny ? Miałem podobny problem, wiec warto by było to sprawdzić i to w pierwszej kolejności. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi