Skocz do zawartości

właściciel stacji

Featured Replies

Napisano

Witam.Mam pytanie czy mogę byc jedniocześie właścicielem (współwłaścicielem) SKP i pracować w niej jako diagnosta I czy może być jeen diagnosta czy musi być cco najmniej dwóch.

Napisano

Możesz być właścicielem i pracować. Mnie uczono, że musi być co najmniej 1,5 diagnosty (1 w pełnym wymiarze czasu pracy i 1 na pół etatu) ale nie znam żadnego "paragrafu" o tym mówiącego.

Napisano
  • Autor

tzn. że jeśli bedę chciał aby stacja była czynna 12h to muszę zatrudnić z 1/2 etatu drugiedo diagnostę bo sam nie mogę tyle pracowac -tak? dzieki za odp.

Napisano
Możesz być właścicielem i pracować. Mnie uczono, że musi być co najmniej 1,5 diagnosty (1 w pełnym wymiarze czasu pracy i 1 na pół etatu) ale nie znam żadnego "paragrafu" o tym mówiącego.

Jest paragraf mówiący o tym, że SKP zatrudnia diagnostów - a więc co najmniej dwóch :-)

Sam na swojej SKP możesz pracować i 16h i nikomu nic do tego.

Drugi diagnosta - teoretycznie - może być przyjęty na 1/8 etatu lub na umowę-zlecenie. Ale to jest tylko teoria ::D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
  • Autor

Rozumiem. dzieki za informacje.pozdrawiam