Skocz do zawartości

Rozmiar numeratorów na stację kontroli pojazdów

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś się spotkał z wytycznymi co do rozmiaru numeratorów? Wg mnie wystarczy rozmiar 7, ale chcę się upewnić.

Czy ktoś ma namiary, gdzie można zamówić tabliczki znamionowe i dane techniczne pojazdów??

Napisano

Co do numeratorów to min. wielkośc - 7, a jakie dane potrzebujesz?

Napisano
  • Autor

Chcę kupić jakieś książki z danymi technicznymi, żeby mieć pod ręką

Napisano

Numeratory: 7mm i 4mm (spróbuj 7mm nabić na główkę ramy)

Dz.U 133 załącznik 9

§ 5. Dla znaków określonych w numerach, o których mowa w § 1-3, powinny być stosowane wielkie litery alfabetu łacińskiego i cyfry arabskie. Minimalna wysokość liter i cyfr numerów powinna wynosić 7 mm, a w przypadku motocykli i motorowerów - 4 mm. W numerze VIN zabrania się stosowania liter: I, O oraz Q, myślnika, gwiazdki (*) oraz innych znaków specjalnych omówionych w § 1 pkt 3.

Napisano

U nas mamy tak jak napisał markes 30

Napisano

No o tym zapomniałem

a w przypadku motocykli i motorowerów - 4 mm.
pośpiech

Jeśli chodzi o książki to my korzystamy z Samochody Osobowe K. Wiśniewskiego(nie ma jedynie nacisków osi) Atodaty publikacji i homologacji ITS.

Jak mi sie coś zapodam. Troche tego dużo.

[ Dodano: 01-02-2007, 10:34 ]

A że ja panie nie jestem gramotny w tych sprawach to nie wiem jak zapodać.

Jak mi ktoś podpowie jak wrzucić to wyśle trochę danych, 181plików 114MB Pdf ::hey

Napisano

Chłopaki, troszku porządku...

Nie łączcie różnych tematów - rozmiar numeratorów i dane techniczne do bmw- kto to potem odszuka????

leniwiec, zgraj wszystko na płytę i wyślij do Norberta pocztą. Nie starczy Ci limitu żeby tyle danych opublikować...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Sorki sorki trochu mnie poniosło :lol: dzięki za radę :piwo