markes30 Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Czy zakładaliście karty okresowej kontroli do: a) przyrządu do pomiaru nacisku na pedał hamulca MH -70( jest na wyposażeniu linii (rolek) Unimetal ) b) przyrządu do pomiaru ciśnienia powietrza w siłownikach hamulcowych ( jest na wyposażeniu linii (rolek) Unimetal ) c) indywidualnego wyciągu spalin d) podnośnika kanałowego e) sprężarki ????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 Do podnośnika i wyciągu spalin tak, a do reszty nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 jak wyżej i przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 j.w. i było ok (ale się rozpisałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 6 Luty 2007 Share Napisano 6 Luty 2007 j.w. sprężarka ma swojedozory i to wystarczało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 przyrządu do pomiaru ciśnienia powietrza w siłownikach hamulcowych -- tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 przyrządu do pomiaru nacisku na pedał hamulca MH -70 Nie jest w komplecie z rolkami i to wystarcza. indywidualnego wyciągu spalin podnośnika kanałowego tak, zakładałem. przyrządu do pomiaru ciśnienia powietrza w siłownikach hamulcowych nie posiadam, ale jeśli jest w komplecie z rolkami to nie zakładałbym. Sprężarka jest na warsztacie, więc mnie nie interere Ciekawostką jest to, że panowie przy odbiorze zasugerowali (poprosili) aby założyć karty również na przyrządy podlegające okresowej kontroli przez gum. Oczywiście nie był to zarzut, tylko porada, że nie wymagają ale mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Jeżeli np nacisk na pedał jest innego producenta niż rolki lub płyta (tak sie zdarza) to karta okresowej kontroli tak i do tego potrzebna jest opinia producenta nacisku o tym że jego urządzenie w pełni współpracuje z tym drugim,konkretnie wymienionym typem A karty na GUM-y też lepiej mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 7 Luty 2007 Autor Share Napisano 7 Luty 2007 A jak dokładnie sprawdzaja instrukcje (DTR-ki) na poszczególne urządzenia? Czy mieliście (czy sprawdzali) jakieś certyfikaty na wentylatory , czyjniki gazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiki Napisano 7 Luty 2007 Share Napisano 7 Luty 2007 Czujniki tylko rozmieszczenie zgodnie z instr. Wentylatory tylko oglądali i sprawdzali działanie i siłe nadmuchu "organoleptycznie" [ Dodano: 07-02-2007, 19:54 ] A panowie byli z Łodzi było OK ale bez żadnej taryfy ulgowej,bardzo wymagający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Jania Napisano 9 Luty 2007 Share Napisano 9 Luty 2007 Na podnośnik kanałowy oraz wyciąg spalin - tak. Na sprężarkę - nie. Przyrząd do pomiaru nacisku na pedał hamulca - nie (stanowi wyposażenie rolek) U nas TDT sprawdzało certyfikat (ITS) na wyciąg spalin (nawet przyczepili się, że numer seryjny wyciagu jest niezgodny z certyfikatem), ale jakos przeszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 26 Luty 2007 Autor Share Napisano 26 Luty 2007 W temacie kart okresowej kontroli : Czy dla dla zestawu analizator + dymomierz (np ATAL AT502/AT601L) zakładaliście jedną kartę czy dwie osobno na analizator i osobno na moduł dymomierza ? Czy ma ktoś certyfikat dla ATAL AT502/AT601L Z/15/128/03 taki jak na tej stronie : http://www.precyzja.pl/?l=pl&lv=bha&ls=11#11 jest na nim napisane wg wykazu na odwrocie (potrzebuję drugą stronę . ) Jesli ktoś mógłby udostępnić poświadczenie CE na ATAL AT502/AT601L bede wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 zakładaliście jedną kartę czy dwie założyłem dwie potrzebuję drugą stronę mam tylko pierwszą, ale mam cert. na sam analizator Z/15/126/03 CE na ATAL AT502/AT601L też mam spróbuję zeskanować i Ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 W firmie raczej nie zeskanuję, wezme do domki i wieczorkiem Ci puszczę ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 A jednak sie udało. Właśnie Ci wysłałem, poszło na wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 27 Luty 2007 Autor Share Napisano 27 Luty 2007 Dzięki za odpowiedzi. Szególnie mi pomógł Psuj za co wielkie dzieki, punkt pomógł oczywiscie przyznałem ale na tm sie zapewne nie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 ale na tm sie zapewne nie skończy Pogadamy w mierzynie... ja juz robię zapasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Ma może ktoś zapisaną kartę okresowej kontroli zapisaną w pliku lub zeskanowaną żeby było można wydrukować ? Moje gdzieś mi wcięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hugol22 Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 prosisz i masz Karta_okresowej_kontroli.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pentagram Napisano 23 Październik 2014 Share Napisano 23 Październik 2014 Masz w WORDZIE: [ Dodano: 23-10-2014, 16:02 ] I druga strona: - CZYSTA KARTA.doc Karta kontroli CD - Kopia.rar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 24 Październik 2014 Share Napisano 24 Październik 2014 Dzięki panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi