diagnosi Napisano 10 Luty 2007 Share Napisano 10 Luty 2007 Witam ! Potrzebuje danych: masy, naciski na oś,pojemność silnika dokładną,długość szer wys,moc/obr. Mam zrobić "pierwszy zza granicy" z Holandii a jak sami wiecie w holenderskim dowodzie za wiele nie ma. Dodatkowo brak tabliczki znamionowej i brakuje mi mas i nacisków.Jeszcze właściciel upiera się że silnik ma poj 1948ccm a z moich wiadomości nie ma takiego silnika w tym aucie. Autodaty które posiadam sa za świeże. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 10 Luty 2007 Share Napisano 10 Luty 2007 na razie SAAB 9000 rózne wersje 9000i 9000/cd 9000s -pojemność silnika na pewno 1985cm3(na podstawie autodaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diagnosi Napisano 10 Luty 2007 Autor Share Napisano 10 Luty 2007 9000 cdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Luty 2007 Share Napisano 11 Luty 2007 Albo nie masz odpowiednich dokumentów, albo sa bardzo stare, albo nie wiem co, ale ogólnie Holenderskie dowody rejestracyjne mają dość sporo danych (chyba i tak najwięcej z krajów beneluxu) - możesz umieścić tu skan to spojrzymy co tam masz. Ogólnie na holenderskim DR zazwyczaj jest masa własna i DMC oraz naciski na osie - nierzadko masa przyczepy bez i z hamulcem no ale na pewno obowiazkowo pojemność i moc silnika. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Mało wiem, ale kilka "9000" widziałem, czy to napewno jest cdi - takiego nigdy nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azot14 Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 SAAB 9000 2.0 dmc - 1940 mwł - 1355-1440 nacisk na oś 10,60 kN dmc przyczepy z ham. 1600, bez hamulca 650 kg pojemność 1985 ccm moc silnika ? 110 kW ( podaj więcej szczegółow spróbuj odnaleźć oznaczenie silnika wtedy powiem może coś więcej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Barczuk Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Vin decoder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 Zobacz tu http://www.motofakty.pl/testy_i_porownania/dane_techniczne/SAAB_814.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diagnosi Napisano 12 Luty 2007 Autor Share Napisano 12 Luty 2007 Wszystko się zgadza tylko "papier wszystko przyjmie"(jak mawia mój kochany teść) nawet na najlepszym dowodzie holenderskim i niemieckim brifie. A nie mam tabliczki i chcem porównać dane a nie mam z czym. A Ty wierzysz we wszystko co jest napisane Albo nie masz odpowiednich dokumentów, albo sa bardzo stare, albo nie wiem co, ale ogólnie Holenderskie dowody rejestracyjne mają dość sporo danych (chyba i tak najwięcej z krajów beneluxu) - możesz umieścić tu skan to spojrzymy co tam masz. Ogólnie na holenderskim DR zazwyczaj jest masa własna i DMC oraz naciski na osie - nierzadko masa przyczepy bez i z hamulcem no ale na pewno obowiazkowo pojemność i moc silnika.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 12 Luty 2007 Share Napisano 12 Luty 2007 No oczywiście - tabliczka to tabliczka, ale nie mozna tez z góry zakładać, że DR jest źle wystawiony. Na tej zasadzie to i pewnie zaświadczenie z badania będzie z błędami, bo papier wszystko przyjmie... Tak czy inaczej moja wypowiedź dotyczyła faktu, iż holenderskie DR maja sporo danych, w przeciwieństwie np. do dokumentów belgijskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diagnosi Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Pomógl mi azot i Piotr punkt dam dla Piotra bo ma ich mniej. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 Możesz dać kilka punktów różnym osobom - to nikomu w niczym nie przeszkadza )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 15 Luty 2007 Share Napisano 15 Luty 2007 punkt dam dla Piotra możesz dać obu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diagnosi Napisano 15 Luty 2007 Autor Share Napisano 15 Luty 2007 Pomógl mi azot i Piotr punkt dam dla Piotra bo ma ich mniej. Dziekuje Aha, nie wiedziałem.Całe życie człowiek się uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi