Qnick Napisano 17 Luty 2007 Napisano 17 Luty 2007 Panowie jako że jestem początkującym diagnostą mam pytanie Co robią robią klienci którym zabieramy dowód DR za negatywa, przecież odjechać nie mogą ? Pozdrawiam i dla wszystkich za rzeczowe odpowiedzi. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 11 Kwiecień 2007 Napisano 11 Kwiecień 2007 Poszperałem,poszperałem i jeszcze coś znalazłem.... O "7dniach " -napisano bardzo wyraźnie Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 należy Ci się duży plus Jak dobrze wszystko sie ułoży to w Opalenicy Cytuj
TOSPOL Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Mogą odjechać jeżeli zatrzymałeś dowód ale do ruchu dopuściłes warunkowo na 7 dni. W wystawionym zaswiadczeniu musisz wymienić powód zatrzymania dowodu rejestracyjnego oraz wpisać ograniczenia jakie masz prawo zastosować. np. ograniczenie prędkości jazdy. A Jeżeli zagraża bezpieczeństwu w ruchu drogowym to tylko laweta lub naprawa na miejscu jeżeli przy stacji jest warsztat naprawy pojazdów. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Co robią robią klienci którym zabieramy dowód DR dopowiem krótko -a co cię to obchodzi? to tylko laweta lub naprawa na miejscu jeżeli przy stacji jest warsztat naprawy pojazdów. nie "tylko" laweta -klient może zrobic co zechce -czy zgodnie z przepisami ,a to juz jego sprawa.Zatrzymałem "troszke" DR i nikt nie odjechał na lawecie dopuściłes warunkowo na 7 dni. Warunek przy usterkach technicznych?-i tu sa zdania podzielone-jest czy nie Cytuj
Psuj Napisano 12 Kwiecień 2007 Napisano 12 Kwiecień 2007 Pogmerałem troszku i rozdzieliłem termin badania od warunku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi