berecik Napisano 25 Luty 2007 Share Napisano 25 Luty 2007 Milion biletów przygotowali do sprzedaży organizatorzy piłkarskich mistrzostw Europy 2008 w Szwajcarii i Austrii.Sprzedaż wejściówek ruszy 1 marca w internecie - poinformował dyrektor firmy Euro SA działającej przy UEFA, Szwajcar Martin Kallen. "Od 1 marca trafi do sprzedaży pierwsza transza - 290 tys. biletów. Każda federacja otrzyma później 20 procent biletów na mecze rozgrywane przez jej reprezentację" - powiedział Kallen w wywiadzie opublikowanym na stronie internetowej Niemieckiej Federacji Piłkarskiej (www.dfb.de). Kallen zapewnił, że bilety będą tańsze niż na ubiegłoroczne mistrzostwa świata w Niemczech. "Stajemy przede wszystkim przed problemem pojemności stadionów" - podkreślił 41-letni Szwajcar, który pracował już przy organizacji poprzednich mistrzostw Europy, w 2004 roku w Portugalii. Średnia liczba miejsc na ośmiu stadionach Euro-2008 to jedynie 33.750. Według opinii Kallena, prowizoryczny budżet imprezy wynosi 147 mln euro. Mistrzostwa Europy odbędą się w ośmiu miastach: Bazylei, Bernie, Genewie i Zurychu w Szwajcarii oraz w Innsbrucku, Klangenfurcie, Salzburgu i Wiedniu w Austrii. Finałowy mecz zostanie rozegrany 29 czerwca 2008 roku w Wiedniu. źródło pap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 26 Luty 2007 Share Napisano 26 Luty 2007 Koledzy, kto jeszcze wierzy w występ "naszych chłopców"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek :-) Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Ja myślę, że może jakbyśmy potrenowali to mielibyśmy szansę się zakwalifikować - oczywiście cały czas mam na myśli diagnostów bo nasi piłkarze to cioty - marne szanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boden Napisano 27 Luty 2007 Share Napisano 27 Luty 2007 Niekiedy występy naszych piłkarzy są zauważalne . Niedawno pokazał to Dudek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi