Skocz do zawartości

The BEST of...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

:!: poszukiwana jest dobrej jakości nagrywarka dvd :!:

obecnie posiadam zwykła cd firmy liteOn, ale mam do niej pewne "ale" - tzn - wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że podczas pracy z płytą - czy to nagrywanie czy odczyt - mam czasem wrażenie, że mój komp zaraz wystartuje. JEST ZBYT GŁOŚNA.

Dlatego tez zastanawiam sie nad zmianą firmy przy kupnie DVD, ale nie wiem jaką. :?:

Na necie, nie znalazłam testów ani rankingów tego sprzętu, więc czekam na Wasze porady.

Mam nadzieje, że będa takie trafne jak w przypadku monitora ::D

Napisano

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

no wszystko pięknie, ale tam moge szukać bez końca. najlepiej jakbymi ktoś polecił swoją nagrywarke, bo sam na wlasnej skórze ją przetestował.

nie jestem w stanie wybrać sama najlepszej...

Napisano
używam LG

co do marki LG to nie bede sie wypowiadać, dodam, że doświadczenie z nią nie skłoni mnie więcej do zakupu NICZEGO tej firmy.

bardziej chodzi mi o cichą wydajna nagrywarke, dobrze by było jakby miala funkcje DL i LightScribe....

Napisano

Ja używam ... LiteOn'a ::D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Napisano

Jeśli mamy się wymieniać doświadczeniami to również polecam LG. Montuję je w wielu komputerach i żaden (odpukać) jeszcze nie padł. W przeciwieństwie do Asus'ów i Samsungów. Tych pierwszych zamontowałem trzy sztuki, pudełkowe, wypasione. Żaden nie dożył roku, po paru miesiącach sypiąc błędami przy nagrywaniu.

Samsung z kolei, po pół roku działania zmęczył się i powiedział: nie wstanę, tak będę leżał!.

Sam używam Ricoha. Stary piernik jest, nagrywa z prędkością x4, ale nie zdażyło mi się by kiedykolwiek odmówił współpracy. Nawet przy najtańszych, badziewnych płytach. No, może raz zniknęły mi dane z dvd, ale wina leżała po stronie producenta płytek. EMTC ( dawniej BASF) generalnie jest do bani. Nie mi jednemu, po pół roku od wypalenia, wsiąkają dane na krążku. No ale czego spodziewać się po producencie Cyklonu-B. Zniszczenie i destrukcja wychodzą tej firmie najlepiej.

Black betty, co zrobił Ci niedobry LG ,że takiej awersji nabrałaś do tej firmy? :P

Napisano
co zrobił Ci niedobry LG

LG to faktycznie niedobry jest - moja nagrywarka cd padła, też nie chciała wstać...

kino domowe, padło zasilanie, a potem coś jeszcze tam w środku

monitor - również długo nie pożył

nie wiem, albo ja mam pecha co do tej firmy, albo trafiają mi się jakieś buble..ale co do zakupu produktów tej firmy, zdania raczej nie zmienie :evil:

a nowe LiteOn'y są głośne??

Napisano
a nowe LiteOn'y są głośne??

Nieeeee, gdzieś na poziomie 96dB ::D

W porywach - 130 ...

Ps. Też nie lubię LG :(

Napisano

a to tak na serio z tą głośnością ??? :|:?:

Napisano

ja osobiscie polecam NEC-a

zamontowałem 5 sztuk u klientów i nie było jakich kolwiek problemów, jest cichy