Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W jakim formacie wysyłacie rejestr do swoich WK?

Jest w programie opcja do exela, jak to umieścić w exelu (open office) żeby miało ręce i nogi i żeby było czytelne?

Najbardziej wyglądający graficznie jest format its - plik tekstowy. Co mozna sensownego zrobić z takim rejestrem?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

A mnie to już format nie interesuje :D

Klikam na klawiaturze pare przycisków i po zawodach.(a może źle coś robie) :P

Napisano

Powiem tak - co kraj to obyczaj.

Mnogość formatów tych plików wynika z różnych "potrzeb" WK :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
z różnych "potrzeb"

A jak przerzucić taki rejestr do np. exela (open office)?

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

W excelu robisz opcję "importuj plik", wskazujesz plik exportu ze Stacji, podajesz jego parametry (znaki rozdzielające poszczególne pola) - i wczytujesz ...

Nie mam tu OO, więc dokładnie tego nie zrelacjonuję - tylko z pamięci ;-)

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

• 4 months later...
Napisano

Jest mały błąd w programie. Podczas przeglądania wyeksportowanych paczek program nieprawidłowo podaje nr od jakiego badania zestawienie. Taki mały drobiazg, ale lepiej można wtedy kontrolować jakie badania były wyeksportowane.

Np. na załączonym przykładzie poszły badania od 313 do 341 a widać tylko 313

ScreenShot001.thumb.jpg.f3d0ce389cbdebf25adf498fcee40ed3.jpg

Napisano
Jest mały błąd w programie. Podczas przeglądania wyeksportowanych paczek program nieprawidłowo podaje nr od jakiego badania zestawienie. Taki mały drobiazg, ale lepiej można wtedy kontrolować jakie badania były wyeksportowane.

Np. na załączonym przykładzie poszły badania od 313 do 341 a widać tylko 313

U nas jak w reklamie "mówisz i masz". :) Błąd został poprawiony w wersji 8.1.1.

Napisano
Błąd został poprawiony

:):-D:D:lol::oops:

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.