kdudka1988 Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Witam serdecznie mam zamiar kupić kilka simsonów w niemczech (takich nie koniecznie na chodzie ale z dokumentacją w końcu blisko wakacje ). Mam kilka pytań odnośnie tego . 1. Czy sie wogole opłaca ? (mam zamiar kupić około 4 sztuk i więcej ma mi kto zalatwić wujek tam mieszka około 50euro za sztuke) 2. Jakei bedą tego koszty rejestracja , wszelki opłaty ( jeśli spisze z wszystkimi identyczne umowy będe musiał każdą z osobna tłumaczyć? - a co jeśli spisze je od razu po polsu ? ) 3. Jak jest później z rejestracją na motorower ;/ czytałem wiele na ten temat i nie do końca wiem pozdro Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 ad 1) To już sam musisz wykalkulować - są giełdy, ogłoszenia - nie sądze, żeby ktoś akrat w tej kwestii miał Ci tu cos radzić. ad 2) Umowy możesz spisac od razu po Polsku - w przeciwnym razie będziesz musiał je przetłumaczyć - równiez dokumenty rejestracyjne (odpowiednik naszych potwierdzeń zgłoszeń do rejestracji wydawane kiedys na motorowerki) muszą być przetłumaczone, choc dla motoroweru nie ma koniecznośći ich przedstawienia (choć warto je mieć, jesli WK nie a Cię ciągać tygodniami) - w przypadku motorów do 125 cm dokumenty sa już obowiązkowe, choć wyglądają nieco inaczej niż standardowe dokumenty dla samochodów (powyżej 125 sa takie same jak dla samochodów). Koszt rejestracji to 114,00 zł (niektóre WK wymagają jescze zaswiadczenia z US - jesli na taki WK trafisz to dodatkowo 160,00 zł); potem dojdzie jeszcze ubezpieczenie ad 3) na poczatku odniosłem wrażenie, że pisząc "simsonki" masz na mysli motorowery, ale jesli nie... No cóż - wszystko mozna przerobić, ale na temat zasadności i sensu takich przeróbek wole się nie wypowiadać - zreszta nic ponadto co juz tu zostało napisane w tym temacie nikt chyba nie wniesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sisters Napisano 5 Marzec 2007 Share Napisano 5 Marzec 2007 Amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi