Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie obraź się Darek, ale pozwoliłem sobie lekko zmodyfikować Twój post :D

Tak po prostu więcej ludków zobaczy to piękno ...

Przypominam - po kliknięciu w obrazeczek zobaczycie zdjęcie w pełnej krasie ...

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Tak... Bardzo piękny... Jaka szkoda, że niestety wynik badania musiał być negatywny...

Nielegalna tablica z przodu :)

Napisano

Dwurzędówka z przodu auta i Ty mówisz o legalu? Oj chyba by się mala kontrola na stacji przydała bo widzę tu spore uchybienia ;) ;) ;)

Napisano

Mówimy tylko o tablicach :lol::lol::lol: , a co do pozostałych aspektów to spełnia. Obecnie jeździ na zabytkowych tablicach

Napisano
a co do pozostałych aspektów to spełnia.

:D reflektory też? jak na mój gust w powiększeniu ni widać asymetrii (nie mówie, że się nie mylę) i z tyłu nie widzę pomarańczowych kierunków (chyba, że w lampach wstecznego, ale wtedy gdzie jest wsteczny ???)

;););)

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Jesli obecnie jeżdzi na tablicach zabytkowych , to wcześniej na pewno nie spełniał naszych wymogów brd.Aby być pojazdem zabytkowym musi mieć bardzo dużo procent części oryginalnych, gdzie m.in. lampy i działanie oświetlenia nie odpowiadają naszym normom.

Napisano

No ale teraz jest zabytkowy i wizyta na SKP już mu nie grozi ;)

Napisano

Panowie czepiacie się pierdołek, znam tych ludzi i na prawdę wypada ich tylko podziwiać za upór, cierpliwość, poświęcony czas aby z wraku powstało takie cudo. Chylić przed takimi ludźmi głowy bo są na prawdę tego warci. Uwieńczeniem niejednokrotnie wieloletnich starań, zabiegów i czasu w warsztacie jest zdobycie zabytkowych tablic i w słoneczny dzień przejażdżka po ulicach miasta. To nie szpan jak co niektórzy odbierają, to chęć jazdy pięknym samochodem, pomimo że pali jak smok.

Napisano

Rejestrowałem Cadillaca Eldorado jako zabytek. Pełen podziw dla właściciela.

• 5 years later...
Napisano

Jac... Czy przez ostatnie 20-25 lat byłeś na misji na Wzgórzach Golan czy jak, że takie starocie odkopujesz? :P