Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

wiecie gdzie jest nr vin w ML 2006?

Tabliczka na lewym słupku, nr vin na podszybiu z lewej strony przód, a gdzie jest na kaście?

I jeszcze jedno pytanko: ML jest sprowadzony z USA na TITLE "year model" 2006, na odprawie, fakturze, cle, tłumaczeniach widnieje 2006, a na szybach 2005 i na TITLE po prawej stronie u góry : 2005 w pozycji "date title issued", jak podeszlibyście do tego samochodu?

pzdr, Przemek

Napisano

Tvis podpowiada, że ten merol nie ma numeru na nadwoziu, co jest możliwe, bo jest sprowadzony z USA.

A oznacza to pokrótce, że właściciel musi wystąpić po odstępstwo do ministerstwa. Wynik badania N.

Stanowisko ministerstwa w sprawie numerów vin na amerykańcach znajdziesz tam. http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3612

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Z rysunku w ksiazce nie potrafie jasno okreslic. Wyglada na oklice prawego fotela lub nizej gdzies na ramie. Rok wyjscia z fabryki wydaje sie 2005.

Napisano

Rozumiem, że kodowany w VIN'ie tez jest na 2006?

No ale w tym układzie tak czy inaczej rokiem produkcji będzie 2005 (2006 - rok modelowy).

Napisano

Numer powinien być na ramie z prawej strony. Miałem kiedyś dwa "amerykańskie " ml-e

Oba miały numery bite na ramie. W jednym był w połowie długości a w drugim bardziej z przodu.

[ Dodano: 23-03-2007, 21:56 ]

Zobacz to

vin.rar

Napisano

Dzieki za pomoc.

Niestety link na amerykańce jest nieaktywny, tzn. stronka wchodzi, ale jest pusto... ::D

Napisano

Miałem kiedyś takiego ml-a z USA,numer miał na ramie z prawej strony,poniżej słupka środkowego.

Napisano

O ile dobrze pamiętam to numer VIN może być pod tylną kanapą.

• 2 weeks later...
Napisano

mercedes na pewno ma numer VIN na nadwoziu.Panowie z MB to numerkowi fetysze.Tam to auto jest oznaczone w klkudziesieciu miejscach,na naklejki,małe datenkarty itp.Genralnie jak kolega pisał -szukac na Ramie ,pod siedzeniem przod lub tylna kanapa ,podobno w S-klasse tez tak jest.

• 7 years later...
Napisano

A w życiu bym nie wpadł. Pół dnia zmarnowane, by się przekonać to co wyżej napisane.

Mercedes-Benz 163 ML 270 CDi.

Prawy słupek, prawa rama:

5ae1a68635d4f_ML270(2).jpg.221789fc76b4e77f68f2d696d055b9a7.jpg

5ae1a68644226_ML270(1).jpg.ade354ac0c8064dea28d7291f1c8713d.jpg

Napisano

bardzo często rama jest zabezpieczona dlatego trudno go znaleźć

Napisano

Paprock, bardzo dobre zdjęcie ramy, bo doskonale widać, że numer jest na wysokości katalizatora pomiędzy charakterystycznymi otworami w podłużnicy :ok

Napisano
prawa rama:

Ale negatywa dałeś? Bo jakiś taki wydrapany i nieczytelny jest... :lol::lol::lol:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

• 1 year later...
Napisano
Hej,

wiecie gdzie jest nr vin w ML 2006?

Tabliczka na lewym słupku, nr vin na podszybiu z lewej strony przód, a gdzie jest na kaście?

VIN - model c220 -pod nogami tylnej kanapy z prawej str. pod klapką

Napisano

ML z 2006 roku vin ma z prawej strony pod tylną kanapą

• 2 years later...
Napisano

ML 350 z 2009 roku, VIN ma z prawej strony pod siedziskiem tylnej kanapy. TZ słupek B prawy. :-)