cezzar Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Witam, to mówj pierwszy post. Potrzebuję dane do ustawień geometrii zawieszenia opla astry coupe, 2.0turbo (Z20LET) z 2002 roku. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam cezzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Zbieżność: 0mm-2,36mm Pochylenie koła: 0,42N-1,92N lub 1,42N-0,08P Wyprzedzenie sowrznia 3*-5* Zbieżność tył 2,36+3,54/-2,36 niereg Pochylenie tył 1*40'N +- 30' niereg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Wyprzedzenie sowrznia Sebastian - co to jest ? Nigdy o czymś takim nie słyszałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezzar Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Pochylenie koła: 0,42N-1,92N lub 1,42N-0,08P <== jak to interpretować? Wyprzedzenie sowrznia 3*-5* <=== jaka różnica dop między P i L? Rozumiem że dotyczy to dokładnie astry coupe z silnikiem 2.0T? Bo ponoć są inne kąty jak dla astr z innymi silnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Nigdy o czymś takim nie słyszałem Bo Wy w Wlkp. jesteście jeszcze w tyle za Zachodem (ach te literówki - tak to jest jak palce są szybsze od rozumu ) Pochylenie koła: 0,42N-1,92N lub 1,42N-0,08P <== jak to interpretować? Po prostu mam dwie różne wersje tych parametrów (obie dla Astra Coupe i nic więcej) Wyprzedzenie sowrznia 3*-5* <=== jaka różnica dop między P i L? 1*P.S pamiętaj o obciążeniu pojazdu (kierowca i pasażer po 70kg) i zbiornik napełniony w 50 % A żeby jeszce namieszać mam 3 wersje Astry Coupe wszystko jak w poprzednich tylko pochylenie przednich kół 0*40'-1*40'N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezzar Napisano 17 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Dzieki serdeczne, ale uściślijmy, przyjezdzam do ciebie na geometrie astra coupe, 2.0T, 192KM, 2002 rok. Jakie pochylenie przednich kół mi ustawisz? Pozdrawiam cezzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 astra-G coupe 2002 zbieżność 0*- 0*20'P pochylenie 1*25'N - 0*5'P Dane w stopniach i minutach. Reszta nieregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaka Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Właśnie (dużo danych d geometrii) a ustawiamy tylko zbieżnosć. Natomiast jak pojazd jest (bity) to warto sprawdzić geometrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezzar Napisano 18 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Właśnie (dużo danych d geometrii) a ustawiamy tylko zbieżnosć.Natomiast jak pojazd jest (bity) to warto sprawdzić geometrię A jak wymieniamy amortyzatory i odkręcamy kolumnę od zwrotnicy to pochylenie trzeba już ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stacja Diagnost Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Jeżeli auto ma regulowane pochylenie koła to jak najbardziej trzeba je ustawić. Chyba że jest to wartość nieregulowana i wtedy nic nie musisz ustawiać. Powinno być wtedy bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cezzar Napisano 19 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Jeżeli auto ma regulowane pochylenie koła to jak najbardziej trzeba je ustawić. Chyba że jest to wartość nieregulowana i wtedy nic nie musisz ustawiać. Powinno być wtedy bez zmian Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz jednak ja nadal nie wiem jakie mam ustawić pochylenie koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 ja nadal nie wiem jakie mam ustawić pochylenie koła. przecież ci podałem astra-G coupe 2002 zbieżność 0*- 0*20'P pochylenie 1*25'N - 0*5'P Dane w stopniach i minutach. Reszta nieregulowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 20 Kwiecień 2007 Share Napisano 20 Kwiecień 2007 jednak ja nadal nie wiem jakie mam ustawić pochylenie koła. poluzować nakrętki mocujące amortyzator przy kole - ustawić - dokręcić [ Dodano: 20-04-2007, 12:15 ] najpierw ustawiamy pochylenie potem zbieżność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi