aivon Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Witam Mam problem tego typu bo nie wiem jak zarejestrować starego simsona który leżał chyba z 10 lat w garazu i nikt go nie uzywal przez ten czas. Włascicielem jest mój były dziadek który zmarł i go nie wyrejestrował. Spadku chyba nie było - nie wiem, nie ma zadnych papierów tylko kluczyki do niego do odpalenia i blokady. Pozatym stan oceniam na "do remontu" bak w srodku zardzewiał ale pozatym wszystko ok. jak nowka;). Zalezy mi na tym by jedzic normalnie po drogach, chce nauczyc jezdzic jedna bliską mi osobę a nie ma sensu kupowac nowy jak jest w garazu jakis. Proszę o pomoc w kwestach papierkowych , moze ktos mial podobny problem. Pozdraiwam Aivon Cytuj
tapir55 Napisano 27 Kwiecień 2007 Napisano 27 Kwiecień 2007 Rozumiem że dziadek go nie wyrejestrował tzn nie zgłosił sprzedaży, a dowodu rejestracyjnego i tablic nie ma. jeśli by był dowód i tablice to postanowienie z sądu o nabyciu spadku. Niektóre wydziały komunikacji wymagają jeszcze rozliczenie masy spadkowej z urzędu skarbowego. i jak chcesz go zarejestrować na siebie to umowę ze spadkobiercami po dziadku. Jeżeli nie masz dowodu rejestracyjnego to do przerejestrowania w innym urzędzie niż dziadka wymagane jest zaświadczenie. Zaświadczenie będzie wydane jeżeli właściciel zgłosi sprzedaż. To zapytaj sie czy mogą to zrobić spadkobiercy dziadka. a do tablicy można napisać zawsze oświadczenie o zaginięciu Cytuj
blakop Napisano 28 Kwiecień 2007 Napisano 28 Kwiecień 2007 Niektóre wydziały komunikacji wymagają jeszcze rozliczenie masy spadkowej z urzędu skarbowego To juz musiałby byc naprawde chory urzad jesli by tego od Ciebie wołali - możesz ich spokojnie wyśmiac jesli Ci cos takiego powiedzą. Co do reszty to nic dodać - może tylko z wyjatkiem tego, że byc może konieczne będzie zrobienie badania na SKP Cytuj
lala17 Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 może tylko z wyjatkiem tego, że byc może konieczne będzie zrobienie badania na SKP.Właśnie i tu jest problem (na naszym terenie). WK przysyła klienta na badanie motoroweru nie określając jakie ono ma być. Brakuje oczywiście skierowania. Domyślam się (zawsze), że chodzi o ustalenie nieznanych danych potrzebnych do rejestracji. Problem jest jednak wtedy kiedy żądam za badanie 60 zł. bo w cenniku pozycja ta wymaga skierowania od starosty. Co Wy na to ? Jaka jest procedura na Waszym terenie? Hej !!! [ Dodano: 29-04-2007, 11:26 ] Ciągle nie wychodzi mi "cytat". Berecik jak to się robi???? Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 29 Kwiecień 2007 Napisano 29 Kwiecień 2007 Zaznaczasz tekst na czarno i klikasz u góry, po prawej, w poście, z którego tekst zaznaczasz - cytowanie SELEKTYWNE. Potem dopisujesz to, co chcesz dopisać - już na dole strony ... Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
lala17 Napisano 3 Maj 2007 Napisano 3 Maj 2007 Zaznaczasz tekst na czarno i klikasz u góry, po prawej, w poście, z którego tekst zaznaczasz - cytowanie SELEKTYWNE. Potem dopisujesz to, co chcesz dopisać - już na dole strony ... Udało się!!!! Dziękuję. ::hej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi