Bogusław Maćkowski Napisano 1 Czerwiec 2007 Share Napisano 1 Czerwiec 2007 Do pobrania najnowsza wersja ujednolicona rozporządzenia ws warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia ze stanem prawnym na dzień 31.05.2007r. (Dz. U. z 2003r. Nr 32, poz. 262 z późn. zm.) Zmiana dotyczy oznakowania pojazdów uprzywilejowanych. Z pozdrowieniami dla forumowiczów [scroll]=================================================== NOWOŚĆ - ZMIANA STANU PRAWNEGO - ZAKTUALIZOWANY DNIA 31.05.2007R. =WAŻNE DLA STACJI RESORTOWYCH= ===================================================[/scroll] DODATKOWY GRATIS: OPIS W ART. 3 NORCOM_Dz.U.2003.32.262_rozp. warunki techniczne pojazdów_ujednolicony_2007_05_31.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BiS Napisano 2 Czerwiec 2007 Share Napisano 2 Czerwiec 2007 Dziękujemy BARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hudy Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutus Napisano 4 Lipiec 2007 Share Napisano 4 Lipiec 2007 Serdeczne dzięki. Mam jedno pytanko: czy paragraf. 11.1 2) nie powinien być tak czasem skreślony?? Jestem aktualnie na urlopie i nie mam wglągu do Dz.U. ale coś mi tu nie pasuje Poza tym serdeczne dzięki. Kupa dobrej roboty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajmund zawieja Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Koledzy jak to ściągneliście bo nie mogę ściągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 6 Lipiec 2007 Share Napisano 6 Lipiec 2007 Wybierz zapis do pliku, potem dopiero otwieraj Acrobat Readerem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajmund zawieja Napisano 9 Lipiec 2007 Share Napisano 9 Lipiec 2007 To wiem ale nie mogę wejść w żadną ikonke pana Bogusława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Maćkowski Napisano 15 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 15 Lipiec 2007 czy paragraf. 11.1 2) nie powinien być tak czasem skreślony?? Sprawdzę w pracy, czy w jakimś przepisie widniej skreślenie.Rajmund w zasadzie jak jesteś zalogowany powinieneś mieć możliwość pobrania. Gdyby nawet to Norbert powinien go chyba umieścić w dziale przepisy w programie STACJA. A gdyby to nie wyszło poproszę o kontakt na prv prześle e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutus Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Sorki za zamieszanie- jest OK ( pomyliłem z Prawem o Ruchu Drogowym) Nie miałem wglądu do DzU na wakacjech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław Maćkowski Napisano 16 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 16 Lipiec 2007 Dz.U.05.180.1497 USTAWA z dnia 29 lipca 2005 r. o zmianie ustawy o transporcie drogowym oraz niektórych innych ustaw1) (Dz. U. z dnia 20 września 2005 r.) Art. 3. W ustawie z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z późn. zm.) wprowadza się następujące zmiany: 1) w art. 66 w ust. 3a uchyla się pkt 2; tu był silnik 2) w art. 66a w ust. 2 pkt 2 otrzymuje brzmienie: "2) w którym dokonano wymiany ramy lub podwozia na odpowiednio ramę lub podwozie bez numeru fabrycznego;"; 3) w art. 80b w ust. 1: a) w pkt 1 uchyla się lit. e, b) w pkt 6 lit. a otrzymuje brzmienie: "a) nadaniu i wybiciu numeru nadwozia (podwozia),"; I w zasadzie to jedyny przepis, który usunął numer silnika. Co oznacza, że w warunkach technicznych nadal pozostał. Owszem ustawa jest wyższa niż rozporządzenie, ale dopóki minister nie dokona wykreślenia nikomu tego samowolnie nie wolno uczynić. Dlatego moja skromna osoba przedłożyła wersję ujednoliconą bez ingerencji w treść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac Napisano 26 Lipiec 2007 Share Napisano 26 Lipiec 2007 nie mogę wejść w żadną ikonke pana Bogusława powinieneś sprawdzić czy jesteś zalogowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi