wiesław Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 literka f oznacza symbol rodzaju badań :f- pojazdu marki SAM co do zgodności z warunkami technicznymi - czy można wykonać badanie okresowe przed pierwszą rej SAMA,czego dotyczy ta czynnosć ? Cytuj
markes30 Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 ,czego dotyczy ta czynnosć ? Okresowych badań pojazdów SAM już dopuszczonych do ruchu. Cytuj
Tomek D Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 czy można wykonać badanie okresowe przed pierwszą rej SAMA,czego dotyczy ta czynnosć ? To tak jak by zrobić okresowe sprowadzonego z zagranicy przed jego rejestracją. Cytuj
wiesław Napisano 4 Czerwiec 2007 Autor Napisano 4 Czerwiec 2007 mam podstawową AB cdefh ,przysłali przyczepę SAM do nabicia numeru i wykonania badania nie zarejestrowanej przyczepy ,z info WUK wynika ze mam takie uprawnienia -f-.co mam począć Cytuj
Jacdiag Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 co mam począć Klient musi mieć skierowanie/decyzję o nabiciu nru, wniosek o badanie/opis techniczny, 4 zdjęcia (przyczepy), rysunek Musisz nabić numer, tabliczkę, wykonać pierwsze, wystawić DIP, skasować gościa 7.6 7.8 3.6 ewentualnie 6.8 [ Dodano: 04-06-2007, 12:06 ] przeoczyłem mam podstawową AB cdefh nie robisz nic odsyłasz gościa na SKP z zakresem E Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Psuj Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 Okresowych badań pojazdów SAM już dopuszczonych do ruchu. Do okresowych sam-ów nie potrzebujesz rozszerzenia... :f- pojazdu marki SAM co do zgodności z warunkami technicznymi wykonania badania nie zarejestrowanej przyczepy badanie pojazdu nowo wyprodukowanego - masz takie uprawnienia, ale nie jest to okresowe tylko pierwsze i dip będziesz musiał wystawić... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Tomek D Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 O ile się nie myle pierwsze badanie SAM-a robią OSKP Cytuj
Psuj Napisano 4 Czerwiec 2007 Napisano 4 Czerwiec 2007 i podstawowe z rozszerzeniem f Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
graffi Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 Potrzebna jeszcze literka "h" - umieszczanie nadanych cech identyfikacyjnych pojazdu. Cytuj
Jacdiag Napisano 5 Czerwiec 2007 Napisano 5 Czerwiec 2007 ewentualnie na raty jedna SKP nabija nr i tabliczkę następna robi badanie i wystawia DIP Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
Rekomendowane odpowiedzi