Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

literka f oznacza symbol rodzaju badań :f- pojazdu marki SAM co do zgodności z warunkami technicznymi - czy można wykonać badanie okresowe przed pierwszą rej SAMA,czego dotyczy ta czynnosć ?

Napisano
,czego dotyczy ta czynnosć ?

Okresowych badań pojazdów SAM już dopuszczonych do ruchu.

Napisano
czy można wykonać badanie okresowe przed pierwszą rej SAMA,czego dotyczy ta czynnosć ?

To tak jak by zrobić okresowe sprowadzonego z zagranicy przed jego rejestracją.

Napisano

mam podstawową AB cdefh ,przysłali przyczepę SAM do nabicia numeru i wykonania badania nie zarejestrowanej przyczepy ,z info WUK wynika ze mam takie uprawnienia -f-.co mam począć

Napisano
co mam począć

Klient musi mieć skierowanie/decyzję o nabiciu nru, wniosek o badanie/opis techniczny, 4 zdjęcia (przyczepy), rysunek

Musisz nabić numer, tabliczkę, wykonać pierwsze, wystawić DIP, skasować gościa 7.6 7.8 3.6 ewentualnie 6.8

[ Dodano: 04-06-2007, 12:06 ]

przeoczyłem

mam podstawową AB cdefh

nie robisz nic odsyłasz gościa na SKP z zakresem E

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny

Napisano
Okresowych badań pojazdów SAM już dopuszczonych do ruchu.

Do okresowych sam-ów nie potrzebujesz rozszerzenia...

:f- pojazdu marki SAM co do zgodności z warunkami technicznymi
wykonania badania nie zarejestrowanej przyczepy

badanie pojazdu nowo wyprodukowanego - masz takie uprawnienia, ale nie jest to okresowe tylko pierwsze i dip będziesz musiał wystawić...

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

i podstawowe z rozszerzeniem f

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Potrzebna jeszcze literka "h" - umieszczanie nadanych cech identyfikacyjnych pojazdu.

Napisano

ewentualnie na raty

jedna SKP nabija nr i tabliczkę

następna robi badanie i wystawia DIP

Wszystkie drogi prowadzą do . . .

... trumny