monikade Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 słyszeliście o tej Inicjatywie Spolecznej Uwolnić Piątek? podobno w piatek można pracowac krócej? Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ze strony pracodawcy nie popieram tego typu inicjatyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Nie słyszałem, ale wpisałem w google i wiem już o co chodzi Ze strony pracownika popieram jak najbardziej. W obecnych czasach luźniejszy piątek byłby dla wielu zbawieniem. Fakt, że pracodawcy nie bedą zadowoleni, ale widać, jak nie pracodawcy, a pracownicy zaczynają dyktować warunki. Jeszcze dodam, że mam znajomych w stolicy, którzy pracują krócej w piątki zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Ja popieram wszystko co pozwoli mi krocej siedziec w pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 A jesteście w stanie spojrzeć na to z drugiej strony ? Bo ja też chciałbym zarabiać - powiedzmy 15.000 zł netto, nie pracować w piątki, a w pozostałe dni - po 4 h. Gdzieś te granice są - prawda ? Tak bogatym krajem nie jesteśmy - póki co. Straty dla gospodarki mogą być - w skali całego kraju - niebagatelne ... Zresztą - wszelkie dywagacje nie mają sensu. Prawda jest taka, że stoimy po przeciwnych stronach barykady - nie jesteśmy w stanie przekonać się do swoich racji Nie słyszałem, ale wpisałem w google i wiem już o co chodzi Możesz podesłac jakiegoś linka ? Bo coś z tym moim szukaniem nie bardzo dzisiaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 15000zł i 4h pracy... Bądźmy realistami, bo przecież nie o taki skrajny przypadek chodzi. Zadowolenie pracownika zdecydowanie podnosi jego skuteczność, to wiem po sobie, motywacja i dobra atmosfera w firmie może zdziałać bardzo dużo. Wczytałem się w ten manifest i moim zdaniem ma sens. Tu jest chyba najlepiej wyjaśnione: http://www.frajdej.pl/#/f_show/f_uwolnicPiatek/info/ Jest nawet petycja po kliknięciu w "uwolnij piątek". Zanim ją podpiszę musze to jeszcze raz przeczytać, ale to już jutro, bo teraz ledwo myśle po dzisiejszym dniu. Jak to teraz wygląda ze strony pracodawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 19 Czerwiec 2007 Share Napisano 19 Czerwiec 2007 Jak to teraz wygląda ze strony pracodawcy? Po lekturze ? Tak, że nie widzę przeciwwskazań, jeśli tydzień pozostanie tak samo długi w sensie pracy Z tym zadowoleniem, motywacją itp. różnie bywa. Jest X pracowników i X podejść do pracy. Coraz gorzej o dobrego pracownika, coraz gorzej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Prawda jest taka, że stoimy po przeciwnych stronach barykady Pamiętaj od czasu do czasu spojrzeć za siebie (jak będziesz stał przy barykadzie), tam może byś już zwiadowca snajper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Moja dewiza życiowa 4 koła netto za 40 h tygodniowo (dobrze, że za marzenia nie karają). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 4 koła Ale do jakiego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Mietka W 211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Ale do jakiego auta? Mietka W 211 lepsze - od stutonowej wywrotki z kopalni odkrywkoej - sztuka coś koło 30 000 $ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Ja mam skromne wymagania 4 koła netto w zupełności mi wystarczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikade Napisano 20 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2007 no i widzicie weszłam sobie na tą stronę z frajdej.pl i poczytałam.. http://www.frajdej.pl/#/f_show/f_uwolnicPiatek/info/ tam rzeczywiście jest mowa o tym, ze tydzien pracy generalnie pozostawałby taki sam. To ponoć i tak regulują przepisy kodeksu pracy. tak więc kwestię "niewypracowania godzin" mamy chyba z głowy. poza tym rozmawaiłąm o tym ze znajomymi, przyglądając się akcji wlasnie od strony pracodawcy i tam padło jedno stwierdzenie : "po jaką ... pracodawca ma płacić za prąd, amortyzację sprzętu etc, skoro jego pracownik i tak w piątek korzysta z niego głownie do szukania sposobu na rozrywki weekendowe? (oczywiście nie generalizyjąc ) hm... co myślicie? a 4 koła za 40 godzin pracy da się spokojnie zarobić (no, moze nie "spokojnie", ale da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Docelowo i tak mamy pracować tylko 35 godz tygodniowo... A tak w ogóle to nie narzekajcie, ja pracuję 6 dni w tygodniu 46 godzin i nie narzekam. A wręcz lubię. Tak całkiem szczerze to nie wyobrażam sobie życia bez pracy, zanudziłbym sie na śmierć. A właśnie... trza totka dzisiaj wysłać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 A właśnie... trza totka dzisiaj wysłać Nie wysyłaj bo ja już wysłałem i mam pewniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Psuj ja też lubię pracować, ale nie chcę tego robić charytatywnie. Pracuję 63 h tygodniowo i o 4 kołach netto mogę tylko marzyć, powiem gorzej o 3 kołach netto mogę pomarzyć. A co słyszę od ludzi (i to jest dopiero dołujące), wy diagności to "mocie" dopiero kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ijm Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 wy diagności to "mocie" dopiero kasę. To dlaczego ja caly czas na kredycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 wy diagności to "mocie" dopiero kasę. Ja tam nie narzekam. Wypłata bez żadnego problemu starcza mi do pierwszego (a dostaję 25-go) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 To dlaczego ja caly czas na kredycie? A ja to już myślę o kredycie który spłaci obecny kredyt i jeszcze parę zł by zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Z tym uwolnieniem piątka to jest dobra myśl. Uwolnic piątek a uwięzić niedziele . W dzisiejszych czasach to piątek mogą sobie uwolnić....emeryci i renciści. . A kolegi Tiomka to ja nie poznaje: Kazika nasz zwiadowca słucha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 Czy uwolnimy piatek czy nie i tak bedziemy pracowac za dlugo. Zawsze mozna zastrajkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu Napisano 20 Czerwiec 2007 Share Napisano 20 Czerwiec 2007 A więc Polacy do boju !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
monikade Napisano 21 Czerwiec 2007 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2007 a wiecie, ze Petycja Uwolnić Piątek jest w pierwszej dziesiątce najbardziej aktywnych petycji ... Moze jednak cos z tego bedzie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Czerwiec 2007 Share Napisano 21 Czerwiec 2007 nie rozumiem skąd to ogólne podniecenie? po co Uwalniać Piątek? może po to, by Zniewolić Poniedziałek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi