Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

amortyzatory regenerowane

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma jakieś doświadczenia z amortyzatorami regenerowanymi? Firmy zajmujące się regeneracją z reguły dają pół roku gwarancji i żądają połowę ceny nowego amortyzatora. Pytanie tylko jak długo będą "trzymać". Czy wymieniają w nim uszczelnienia, zaworki itp.? Czy tylko wymieniają olej?

Napisano

Osobiście jestem przeciw ... :nook

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Jestem zdecydowanie na nie z tematami mającymi wpływ na bezpieczeństwo jazdy a do takowych zaliczają się amortyzatory-nie polecam.

Napisano

Nigdy w życiu nie założyłbym regenerowanych amortyzatorów. :mad::mad::mad:

Napisano
żądają połowę ceny nowego amortyzatora. Pytanie tylko jak długo będą "trzymać"

Kto mało płaci ,ten dwa razy płaci :-(

Jestem zdecydowanie na nie z tematami mającymi wpływ na bezpieczeństwo jazdy a do takowych zaliczają się amortyzatory

Popieram :ok

Napisano

W czasach, gdy nie było części zamiennych (starzy górale pamiętają takie czasy) były zakłady regenerujące amortyzatory. Zawsze był to jakiś ratunek. Ale obecnie, kiedy jest bogaty wybór na rynku - nie ryzykowałbym tego typu oszczędności kosztem bezpieczestwa :nook

Napisano

Zregenerowałem i jeszcze obniżyłem skok amortyzatorów przednich w samochodzie jak na obrazku przy logo. Powiedzieli mi, że szybciej sprzedam auto zanim zacznie się coś dziać - i tak było

Napisano

Dlatego ja tak wystrzegam sie kupowania aut od nieznajomych osób i w Polsce. :P

Zagranica to zagranica - nie da się ukryć ...

Oczywiście troszkę trzeba się znać :ok

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]