Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sprawdź czy Twoje dokumenty są już gotowe do odbioru.

Na stronach Państwowej Wytwórni Papierów Wartościowych możesz sprawdzić czy Twoje prawo jazdy lub dokumenty komunikacyjne są gotowe do odbioru.

pwpw.jpg

https://cpdpub.pwpw.pl/apps/DR.aspx

Napisano

Może wielu to zdziwi, ale ta strona, a więc i możliwość sprawdzania funkcjonuje od ok. 2 lat :)

Napisano

Tylko ilu zainteresowanych o tym wiedziało ? :?

Napisano

U mnie od początku wszyscy byli informowani, więc wiedzieli :) Inna sprawa, że ludzie, którzy załatwiają sprawę raz na 10 lat zawsze będą niedoinformowani i trudno, żeby znali wszystkie nowinki, czy nawet już utarte schematy postępowania w danej kwestii - to naturlane.

Również stosowne linki na stronie mieliśmy od początku :)

Napisano

Niech będzie, żem niedoinformowany. Przykro mi z tego powodu ... :x:cry::cry:

Napisano
U mnie od początku wszyscy byli informowani,

Ja do was nie należę najwyraźniej bo nie wiedziałem. :P

Tak dla picu wklepałem swój pesel i dane. Okazało się,że od roku mam do odbioru nowy dokument prawka. Zaponiałem o złożonym wieku temu wniosku. :-? Ups. Zdarza się. :D

Napisano

Lepiej późno niż wcale - powiedział dziadek spóźniając się na pociąg :]

Napisano

hehe - sorki za to "Was" - jakoś tak użyłem skrótu myślowego i miałem na myśli po prostu teren Poznania. Zresztą nawet Ci którzy wiedzą często i tak nie sprawdzają, bo pokutuje u nas (tu już mam na myśli całe nasze społeczeństwo) często słuszne niestety przekonanie, że serwisy internetowe są bardzo rzadko aktualizowane i zawierają nieaktualne dane, więc szkoda tracić czas na zaglądanie tam...