goral1968 Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 Poszukuję umiejscowienia numeru VIN oraz tabliczki znamionowej w IVECO 170E18 .Ponadto danych technicznych tego pojazdu-to platforma do przewozu pojazdów. Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 10 Lipiec 2007 Share Napisano 10 Lipiec 2007 A cokolwiek więcej o tym pojeździe możesz powiedzieć? Ustaliłeś np. pojemność silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral1968 Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Prawdopodobnie dziś dowiem się czegoś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Tabliczka pod maską albo na słupku, numer VIN na ramie z prawej strony (najprawdopodobniej za przednim kołem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Ale tak wogóle to dość dziwne oznaczenie typu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral1968 Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 Dzieki ! Odszukałem tabliczkę i numer VIN. Były tam gdzie pisaliście. Poza tym mam mały dylemat. To pojazd wg. mni zabudowany platformą dwustopniową w roku 1997 w Anglii. Rok produkcji 1995 pojazdu. Jednak nigdzie nie mogłem odnaleźć tego pojazdu z ta zabudową. Owszem skrzyniowy jest-ale cena o wiele niższa! W sprzedaż znalazłem kilka egzemplarzy pojazdu z platformą. Podaję dane z dowodu rej. Poj. siln. 5861 moc 130 KW silnik o ZS dmc 12000 kg masa własna 5780 kg Trochę się różnią od tych na tabliczce znamionowej, którą wkleiłem jako załącznik. Proszę o bliższe dane techniczne tego pojazdu. Długość , rozstaw osi itp. Nadmieniam, że zabudowana platforma ma naęd hydrauliczny! Pozdrawiam grono forumowiczów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 11 Lipiec 2007 Share Napisano 11 Lipiec 2007 Długość , rozstaw osi itp. Dokładnych danych po przeróbce w katalogach nie znajdziesz . Miara w rękę i masz pozostałe brakujące dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral1968 Napisano 11 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2007 O.K Jasne! Przystępuję do dzieła! A co z danymi fabrycznymi: np. czy montowano fabrycznie ABS, hamulec silnikowy,tachograf? Na pewno doszedłbym po numerze VIN - niestety nie mam dostępu do deszyfratora. Myślę, że o ciężarówkach w internecie jest jednak bardzo mało danych techniczych! Pozdrawiam i dzięki za wsparcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andmat Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 Niezły przekręt, na tabliczce dmc 17000kg, a w dowodzie rejestracyjnym tylko 12000kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral1968 Napisano 12 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2007 Może ktoś dysponuje linkiem , na którym można znaleźć dane techniczne ciężarówkę, opisy itp. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 12 Lipiec 2007 Share Napisano 12 Lipiec 2007 A co - u nas niby nie robią przeróbek ze zmianą DMC, a tabliczek nie zmieniają? Nawet na poziomie ministerialnym w homologacjach są przekręty -szczególnie dotyczy to przypadków "pseudo-ciężarówek", które teraz po latach przy przebudowie z powrotem na osobówkę mają przekłamania (przeważnie po kilkadziesiąt kg - niby nic... ale wtedy się liczyło, żeby do pewnego wzoru pasowało...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi