andrzejkamin Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Mam pytanie do was jako doświadczonych w branży. Czy SKP o podstawowym zakresie moze wykonac badanie techniczne pojazdu przystosowanego do ciągnięcia przyczep. Może ktoś odpowie mi szybciej nim znajdę i zagłebię sie w przepisy. Za wszystkie odpowiedzi serdeczne dzięki. Pozdrawiam. Cytuj
Psuj Napisano 12 Lipiec 2007 Napisano 12 Lipiec 2007 Tak oczywiście, nie ma żadnych przeciwwskazań. Nie musisz do tego mieć żadnej literki w pozwoleniu. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
sebalodz Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Tak oczywiście, nie ma żadnych przeciwwskazań. Nie musisz do tego mieć żadnej literki w pozwoleniu. musi miec "E" ..... Cytuj
Filip Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Tak oczywiście, nie ma żadnych przeciwwskazań. Nie musisz do tego mieć żadnej literki w pozwoleniu. Jestem tego samego zdania. Jedyne wymagania to wymagania sprzętowe. Stacja musi posiadać na wyposażeniu tester złącza elektrycznego przyczepa-pojazd. Cytuj
kowal Napisano 16 Lipiec 2007 Napisano 16 Lipiec 2007 Pamietaj przy pojeżdzie który montuje hak o kierukowskazach bocznych Cytuj
azot14 Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 A czy na SKP podstawowej ABT można zrobić badanie na hak w pojeździe z zamontowaną instalacją gazową ? Cytuj
ijm Napisano 18 Lipiec 2007 Napisano 18 Lipiec 2007 Mysle ze tak, poniewaz sprawdzasz czy pojazd odpowiada dodatkowym warunkom, w tym przypadku dla "hak". Ale moge sie mylic, przy montazu haka mozna narobic balaganu w inst. LPG. Cytuj
sebalodz Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 a co z urządzeniem do badania hamulca najazdowego?? Urządzenie do kontroli złącza pojazd-przyczepa musisz mieć nawet jeśli masz samo B wg mnie jak nie ma E nie można robić przyczep .. Cytuj
Psuj Napisano 27 Lipiec 2007 Napisano 27 Lipiec 2007 wg mnie jak nie ma E nie można robić przyczep .. oczywiście że nie, ale badanie na hak w samochodzie można... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
rajmund zawieja Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 Mam stację SKP podstawową ABT/c i wydział komunikacji zabronił mi robić przeglądów na HAK nowo zamontowany przyrządy wszystkie mam Cytuj
Psuj Napisano 30 Lipiec 2007 Napisano 30 Lipiec 2007 wydział komunikacji zabronił mi Poproś o podstawę prawną na piśmie i zapytaj sie czy jak pojazd już ma hak wbity w DR to czy też masz nie robić okresowego, bo hak tez musisz sprawdzić... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
rajmund zawieja Napisano 31 Lipiec 2007 Napisano 31 Lipiec 2007 Dzięki kolego spytam się i ci napisze co mi powiedzieli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi