luki701 Napisano 14 Lipiec 2007 Share Napisano 14 Lipiec 2007 witam na forum chcialbym sie zapytac ile spala opel omega kombi z silnikiem dielsa 2.5 tds chce nabyc takie autko i szukam opinii na ten temat wiec jesli to mozliwe to prosze o swoje opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 16 Lipiec 2007 Share Napisano 16 Lipiec 2007 Trudno udzielić wyczerpującej odpowiedzi na takie pytanie (wiadomo: styl jazdy, warunki drogowe, stan techniczny pojazdu), możesz przyjąć spalanie na poziomie 8-10 l/100 km. (Informacja pochodzi od 3 osób aktualnie posiadających taki samochód.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki701 Napisano 19 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2007 Witam.Dzieki za odpis stan techniczny pojazdu bdb,noge mam raczej ciezka wiec napewno bedzie spalal troche wiecej a jesli chodzi o taka sama omege z tym ze w automacie??jesli sie orientujesz prosze o info bede wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Niestety aktualnie nikt z moich znajomych i rodziny nie posiada takiego autka w automacie. Najprościej można dodać około 1-1.5 l na 100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 można dodać około 1-1.5 l na 100 km. A skąd te dane??? To jest jeden z mitów wymyślony przez polaków, że automat pali więcej. Pali tyle samo a wręcz bym powiedział że jest ekonomiczniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Jak sobie delikatnie "pykam Vectrą" (silnik X20XEV po małych modernizacjach) to komputer średnią mi wylicza w granicach 8l/100 km, ale ostatnio mnie się spieszyło i od Wrocławia w kierunku Krakowa dałem prawie na "fula" średnia wyszła 22l/100km, więc trudno cokolwiek oceniać bo jest naprawde wiele warunków w których można eksploatować pojazd a w każdej sytuacji pojazd inaczej spala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Psuj zawsze byłem tego samego zdania co Ty, ale teraz jesteś w błędzie kolego i to bardzo dużym. Zatankuj dwa pojazdy (ta sama marka, pojemność, moc, jeden "automat", drugi "manual") pod korek (jedyna metoda pomiaru spalania) przejedź określony odcinek w zbliżonych warunkach (identycznych nigdy nie uzyskasz) i znów pod korek, to się dowiesz który więcej spalił. Ja takie rzeczy testowałem na polibudzie, nie są to rzeczy wyssane z palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 (ta sama marka, pojemność, moc, jeden "automat", drugi "manual") A myslisz , że co robiłem. Miałem kiedyś merolka 3.0 D automata prywatnie a traf chciał, że w firmie jeździłem takim samym tylko manualem (inny kolor tylko miał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 Jakoś trudno mi w to uwierzyć. (124 250 D na "E klasie" do dzisiaj chodzi mi po głowie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 20 Lipiec 2007 Share Napisano 20 Lipiec 2007 A myslisz , że co robiłem. Miałem kiedyś merolka 3.0 D automata prywatnie a traf chciał, że w firmie jeździłem takim samym tylko manualem (inny kolor tylko miał ) Jakoś trudno mi w to uwierzyć. (124 250 D na "E klasie" do dzisiaj chodzi mi po głowie) Jak już mówimy o prawdziwych samochodach to mój "majonez" 2,2D spala mi 7l ON /100km na leniuchu (automat) , wątpię by manuał zszedł poniżej 6l/100km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 To przestań wątpić zadowala się 6l/100 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Norbert Jezierski Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 A świstak siedzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 21 Lipiec 2007 Share Napisano 21 Lipiec 2007 A mleko jest z biedronki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki701 Napisano 23 Lipiec 2007 Autor Share Napisano 23 Lipiec 2007 dzieki za info mam nadzieje ze wiecej jak 10 mi nie spali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Hehe - to jakaś taka typowa nasza mentalność - przekonać kolegę, że akurat moje auto pali najmniej I mi jakoś zawsze pali najwięcej! A tak przy okazji - niezła fucha taki diagnosta... w domu merolek, w pracy służbowy merolek - tylko kolorki wybierać... no no no ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 niezła fucha taki diagnosta... w domu merolek, w pracy służbowy merolek - tylko kolorki wybierać... no no no No to zapraszamy w nasze szeregi Dorobisz sie nie tylko merolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 A tak przy okazji - niezła fucha taki diagnosta... w domu merolek, w pracy służbowy merolek - tylko kolorki wybierać... no no no Gdzie to wyczytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Miałem kiedyś merolka 3.0 D automata prywatnie a traf chciał, że w firmie jeździłem takim samym tylko manualem (inny kolor tylko miał ) Ano stąd Panie kolego... Ale być może chodzi tylko o diagnostów w lubuskim? A może się "bogato wżenił" nasz Psuj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markes30 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 Ano stąd Panie kolego... Ale być może chodzi tylko o diagnostów w lubuskim? A może się "bogato wżenił" nasz Psuj ;) Tak tylko zapomniał dodać że to był model 123 niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 W "socjaliźmie" W123, to ""prawie"" tak jak dzisiaj Maybach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 że to był model 123 no spoko że 123, jeden z lepszych samochodów jakie miałem. Praktycznie bezawaryjny i nie do zajechania, czego nie można powiedzieć o nowszych merolach. tylko kolorki wybierać mój był żółty a w firmie jeździłem czerwonym... Jeszcze wtedy nie byłem diagnostą, po zdaniu egzaminu z merca przesiadłem się na ... forda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 No to ładnie "awansowałeś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 24 Lipiec 2007 Share Napisano 24 Lipiec 2007 To zapewne w razie "w" jakby prokurator po majątek sięgnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luki701 Napisano 2 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2007 ok. dzieki bo juz kupiłem. pali 11l/100km [ Dodano: 04-08-2007, 16:43 ] czy ktos mi powie co jest powodem tego ze komputer mi ciagle pokazuje ze do pzrejechania mam 0km skoro w baku mam paliwo?? czy to padł komputer czy tego paliwa jest za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi