Norbert Jezierski Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Opublikowano nowelizację podstawowego aktu prawnego dotyczącego rejestracji pojazdów - na którym to akcie oparta jest praca wszystkich Wydziałów Komunikacji w Polsce ... Dz.U.2007.137.0968 ogłoszony dnia 31 lipca 2007 r. Minister Transportu - rozporządzenie z dnia 27 września 2003 r. Szczegółowe czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzory dokumentów w tych sprawach. Zapraszamy do pobierania !!! http://www.norcom.com.pl/download/stacja2000/prawo/Dz.U.2007.137.0968.pdf [PDF - 1.90 MB] Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Tomek D Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Czy coś się zmieniło? tak najłatwiej, a samemu poczytać to nie łaska? A więc co się zmieniło? Cytuj
prezes100 Napisano 3 Sierpień 2007 Napisano 3 Sierpień 2007 Na czytanie aktów prawnych cza mieć czas, a na takie rzeczy ja niestety czasu nie mam. Cytuj
szef_irek Napisano 4 Sierpień 2007 Napisano 4 Sierpień 2007 witam A ja zacząłem czytać, doszedłem na stronie drugiej do rozdziału 1, PRZEPISY OGÓLNE par. 1 (cytuję) "ilekroć w rozporządzeniu jest mowa o" a następnie w pkt 4 (znowu cytuję) "organie rejestrującym - rozumie się przez to odpowiednio starostę lub Wojewodę Mazowieckiego. Czy dobrze rozumiem, że inni wojewodowie i starości nie są organami rejestrującymi? czy może ze względu na późną godzinę wzrok mnie myli . Jeżeli mnie myli to dalej będę czytać jutro, może znowu coś znajdę? pozdrawiam[/b] Cytuj
blakop Napisano 6 Sierpień 2007 Napisano 6 Sierpień 2007 Czy jeden post na liczniku ma oznaczać prowokację? Dla niezorientowanych - organem rejestrującym jest zasadniczo starosta (w powiatach ziemskich) lub jego odpowiednik w powiatach grodzkich (miastach na prawach powiatu) - prezydent miasta. Natomiast za organ rejestrujący uważa sie również wojewodę mazowieckiego (i tylko i wyłącznie mazowieckiego) gdyż dla niego PoRD i przepisy wykonawcze zarezerwowały rejestrację niektórych pojazdów - np.konsularnych... Zdanie należy więc rozłożyć na dwie części: rozumie się przez to starostę - każdego (bo określenie starosta mazowiecki nie istnieje) oraz określonego (konkretnego) wojewodę - choć od strony gramatycznej rzeczywiście taka konstrukcja zdania rzeczywiście może budzić wątpliwości... Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 a kto widział DR i PC zgodne ze wzorem z załącznika 3 i 4 Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
blakop Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 A tak coś więcej? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli z tym wzorem... Cytuj
Jacdiag Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 coś w stylu znajdź różnice między obrazkami a dokładnie rozmiar strony A6 poprzednia wersja DR miała taki rozmiar w całości a teraz (od 4 maja 2004 r Dz. U. nr 110 poz. 1169 ) podają wielkość strony Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
blakop Napisano 11 Sierpień 2007 Napisano 11 Sierpień 2007 Aaaa - o to Ci chodzi, szczerze mówiąc nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Natomiast należy zwrócić uwagę, że omawiane przez Ciebie załączniki dotyczą innego przepisu. Wzory DR i PC są określone w zał. 3 i 4 do rozp.w sprawie rejestracji pojazdów Dz. U. 133, poz.1123 z 2002 r. z późn.zm. a nie do prezentowanego tu przepisu PS - prezesie - nie zmieniło sie nic, to tylko ogłoszenie tekstu jednolitego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi