Norbert Jezierski Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Opublikowano nowelizację podstawowego aktu prawnego dotyczącego rejestracji pojazdów - na którym to akcie oparta jest praca wszystkich Wydziałów Komunikacji w Polsce ... Dz.U.2007.137.0968 ogłoszony dnia 31 lipca 2007 r. Minister Transportu - rozporządzenie z dnia 27 września 2003 r. Szczegółowe czynności organów w sprawach związanych z dopuszczeniem pojazdu do ruchu oraz wzory dokumentów w tych sprawach. Zapraszamy do pobierania !!! http://www.norcom.com.pl/download/stacja2000/prawo/Dz.U.2007.137.0968.pdf [PDF - 1.90 MB] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Czy coś się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Czy coś się zmieniło? tak najłatwiej, a samemu poczytać to nie łaska? A więc co się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prezes100 Napisano 3 Sierpień 2007 Share Napisano 3 Sierpień 2007 Na czytanie aktów prawnych cza mieć czas, a na takie rzeczy ja niestety czasu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szef_irek Napisano 4 Sierpień 2007 Share Napisano 4 Sierpień 2007 witam A ja zacząłem czytać, doszedłem na stronie drugiej do rozdziału 1, PRZEPISY OGÓLNE par. 1 (cytuję) "ilekroć w rozporządzeniu jest mowa o" a następnie w pkt 4 (znowu cytuję) "organie rejestrującym - rozumie się przez to odpowiednio starostę lub Wojewodę Mazowieckiego. Czy dobrze rozumiem, że inni wojewodowie i starości nie są organami rejestrującymi? czy może ze względu na późną godzinę wzrok mnie myli . Jeżeli mnie myli to dalej będę czytać jutro, może znowu coś znajdę? pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 6 Sierpień 2007 Share Napisano 6 Sierpień 2007 Czy jeden post na liczniku ma oznaczać prowokację? Dla niezorientowanych - organem rejestrującym jest zasadniczo starosta (w powiatach ziemskich) lub jego odpowiednik w powiatach grodzkich (miastach na prawach powiatu) - prezydent miasta. Natomiast za organ rejestrujący uważa sie również wojewodę mazowieckiego (i tylko i wyłącznie mazowieckiego) gdyż dla niego PoRD i przepisy wykonawcze zarezerwowały rejestrację niektórych pojazdów - np.konsularnych... Zdanie należy więc rozłożyć na dwie części: rozumie się przez to starostę - każdego (bo określenie starosta mazowiecki nie istnieje) oraz określonego (konkretnego) wojewodę - choć od strony gramatycznej rzeczywiście taka konstrukcja zdania rzeczywiście może budzić wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 a kto widział DR i PC zgodne ze wzorem z załącznika 3 i 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 A tak coś więcej? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli z tym wzorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 coś w stylu znajdź różnice między obrazkami a dokładnie rozmiar strony A6 poprzednia wersja DR miała taki rozmiar w całości a teraz (od 4 maja 2004 r Dz. U. nr 110 poz. 1169 ) podają wielkość strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 11 Sierpień 2007 Share Napisano 11 Sierpień 2007 Aaaa - o to Ci chodzi, szczerze mówiąc nigdy nie zwróciłem na to uwagi. Natomiast należy zwrócić uwagę, że omawiane przez Ciebie załączniki dotyczą innego przepisu. Wzory DR i PC są określone w zał. 3 i 4 do rozp.w sprawie rejestracji pojazdów Dz. U. 133, poz.1123 z 2002 r. z późn.zm. a nie do prezentowanego tu przepisu PS - prezesie - nie zmieniło sie nic, to tylko ogłoszenie tekstu jednolitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi