Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Przyrząd do sprawdzania hamulca najazdowego przyczepy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Interesują mnie informacje na temat przyrządów jakie Koledzy posiadają do sprawdzania hamulca najazdowego przyczepy - opinie na temat ich ekspolatacji , adresy producentów.

Z góry dziekuję za pomoc.

Napisano

Niekwestionowanym liderem jest urządzenie WN 500

http://zepwn.com.pl/_upload/products_files/karta_wn500.pdf

Przyzwoita jakość rozsądna cena bezawaryjny .

Technologia pomiaru taka sobie.

Mają również dobrej jakości urządzenie do pomiaru przepuszczalności światła w szybach

http://zepwn.com.pl/index.php?m=Zast&a=Show&lang=pl&id=54

Urządzenie WN 500 możemy badać tylko na stanowisku rolkowym jeśli do badania hamulcy mamy urządzenie płytowe (np. HEKA ) wówczas musimy zastosować HAK 400

http://www.sosnowski.pl/?mod=catalogue&g=11&p=74

Drogie, bardzo skomplikowana technologia pomiaru.

• 5 years later...
Napisano

Ostatnio słyszałem, że przyrząd do sprawdzania hamulca najazdowego przyczepy nie może tak sobie zwyczajnie stać albo leżeć przy ścianie tylko musi być zawieszony :-) Jest tak w rzeczywistości? Jakie macie zdanie na ten temat?

Napisano
nie może tak sobie zwyczajnie stać albo leżeć przy ścianie tylko musi ...

... być przechowywany zgodnie z instrukcją obsługi ...

:D

Napisano
przyrząd do sprawdzania hamulca najazdowego przyczepy nie może tak sobie zwyczajnie stać albo leżeć przy ścianie tylko musi być zawieszony

U mnie "to wisi" :D:D:D .

Napisano
... być przechowywany zgodnie z instrukcją obsługi ...

W instrukcji nic nie pisze o przechowywaniu... :evil:

Napisano

A ja ma takie urządzenie którego nie da się zawiesić na ścianie :lol: Stoi sobie koło kanału i jest bardzo niewygodne w użytkowaniu pewnie wiecie o którym piszę :lol:

Napisano
pewnie wiecie o którym piszę

Pewnie chodzi o niebieską szfke na kółkach z wielkim monometrem i zaworami pneumatycznymi :)

Napisano
Pewnie chodzi o niebieską szfke na kółkach z wielkim monometrem i zaworami pneumatycznymi

Dokładnie :D Nie pamiętam WN 400 czy jakoś tak to się nazywa wielkie i niewygodne i jeszcze powietrze trzeba do tego pompować :razz:

Napisano
posty nt stania / leżenia / wiszenia poszły do pitu pitu

Oj tam... i cały kontekst diabli wzięli... :evil::evil::evil:

Napisano

a u mnie nie wisi...

[ Dodano: 14-12-2012, 12:09 ]

tylko stoi oparty o ścianę

Napisano
U mnie "to wisi" :D :D :D .
a u mnie leży :D

U jednego wisi,u jednego leży.

Z kontaktuj się z farmaceutom lub lekarzem odnośnie stosowania. :evil:

A tak generalnie to instrukcja obsługi urządzenia prawdę ci powie.

• 1 month later...
Napisano

a my mamy cos zupelnie nowego z unimetalu - taniej bylo, a tak samo wisi czy lezy....