wolf Napisano 7 Wrzesień 2007 Share Napisano 7 Wrzesień 2007 Potrzebuję ustalić dane techniczne i markę przyczepy ciężarowej. W DR jest tylko typ HL5102. Myślałem, że to IFA ale tego typu nie ma. Nadmienię, że pojazd nie ma tabliczki znamionowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 9 Wrzesień 2007 Share Napisano 9 Wrzesień 2007 Jaka to przyczepa? Skrzynia czy jakaś inna? Dwuosiowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 A może to nie jest HL5102 tylko HLS102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 10 Wrzesień 2007 Share Napisano 10 Wrzesień 2007 Zarówno oznaczenie "HL" jak i "HLS" występuje w oznaczeniu wielu przyczep - rolniczych, ciężarowych... Może coś więcej danych Wolf? Może ma to jakis nr ramy sensowny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 11 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2007 Może to być HLS102, bo DR wypełniany ręcznie, nr ramy 5 cyfr, rok produkcji 1983, 2-osie, 4 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 12 Wrzesień 2007 Share Napisano 12 Wrzesień 2007 nie pozostaje nic innego tylko zastosować przepis Dz. U. nr 227 poz. 2250 Załącznik nr 6 § 3. 3. W razie powstania trudności w ustaleniu podstawowych parametrów pojazdu, powinno się zażądać opinii rzeczoznawcy samochodowego, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 12 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2007 Jackdiag o tym to ja wiem, ale nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blakop Napisano 13 Wrzesień 2007 Share Napisano 13 Wrzesień 2007 No z danych katalogowych to tak po prawdzie ta IFA by najbardziej pasowała. Ale oznaczenia HLS doszukałem się jeszcze w następujących markach/producentach: FAHRZEUGWERK GRUBE FAHRZEUGWERK WERDAU VEB FAHRZEUGWERK GRUBE ERNST-GRUBE GRUBE-WERDAU Przy założeniu, że to jednak typ HL i oznaczenie cyfrowe - zaczynające sie np. od cyfry "5" mamy już do wyboru kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 18 Wrzesień 2007 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2007 Wpisałem IFA i jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi