Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich na forum. Jesteśmy akredytowanym laboratorium pomiarowym który legalizuje i serwisuje analizatory spalin a także wszystkie urządzenia na SKP.

Koszt legalizacji w naszej firmie to 240 PLN brutto i jest to najnizsza cena na rynku.

Mamy duże doświadczenie w naprawach i k-90 to dla nas pikuś. Zapraszam i pozdrawiam

Napisano

Przedstaw dokładny wykaz ,bo już miałem taki przypadek - legalizujemy przyrządy i urządzenia SKP ,a jak przyszło co do czego to tych nie .Rozbieżność na rynku urządzeń i przyrządów jest duża.

Napisano
Witam wszystkich na forum. Jesteśmy akredytowanym laboratorium pomiarowym który legalizuje i serwisuje analizatory spalin a także wszystkie urządzenia na SKP.

Czy napewno wszystkie? A naprzykład GTO, bo z tego co ja wiem robi to tylko PRECYZJA w Bydgoszczy. Inne przyrządy także robią tylko producenci. Prosimy o szczegółowy wykaz przyrządów jeżeli to nie tajemnica.

Napisano

Kolejne moje pytanie - czy macie podpisane umowę z jakąś firmą kurierską i jakie formy płatności ustalacie po wykonanej usłudze

Napisano
i jest to najnizsza cena na rynku.

prawie wszędzie jest 200 + VAT

Hmm... a nie jest to cena urzędowa tak jak za badanie? My legalizujemy analizator w haiku i tez 200 + vat

Ja tez mogę powiedzieć, że okresowe kosztuje stówę i robię je najtaniej "na rynku" (to jest tak zwana sesja wyjazdowa) :evil:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Tylko że nie legalne i karane bo oszukujesz szefa i państwo

Napisano
Psuj jak 100zł okresowe z gazem to jesteś najtańszy.

nie robie gazu :cry:

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

jesli tu mozna uprawiac reklame to u mnie legalizacja kosztuje 190 brutto wiec to ja jestem najtanszy :D

Koszt kalibracji z gazami wzorcowymi to 200 brutto . :D

Natomiast co do Firm z wlasnym labolatorium to przestrzegam . Kiedys wyslalem urzadzenie do Firmy "x" w wielkopolsce - przeszlo oczywiscie , klient ktory kupowal urzadzenie chcial miec "papier" na siebie ,oddalem do GUM i .......dupa.....

Po ponownej kalibracji przeszlo w GUM ...

Napisano
jesli tu mozna uprawiac reklame to u mnie legalizacja kosztuje 190 brutto wiec to ja jestem najtanszy :D

Tylko ze czasem urządzenia nie wracają do właścicieli. Koledzy zdecydowanie odradzam interesy z tym osobnikiem.

Napisano

Widzę ,że temat wywołał wiele kontrowersji i jak zwykle wszystko o pieniądze ,bo ja mam 5 złoty taniej ,a ja wykonuje dokładniej .Od wielu lat wykonuje kalibracje i legalizację urządzeń i jeszcze na dzień dzisiejszy nie miałem kłopotów z firmami które mi to wykonują ,

analizowałem koszty ,ale i zasady dostarczenia i odbioru urządzenia . Najważniejszy jest czas kiedy nie mamy urządzenia na stacji , zasady rozliczenia faktury za usługę jak również wygodnie jest gdy firma ma podpisaną umowę z kurierską firmą - zabierają ze stacji ,przywożą z powrotem . I wszystko w miarę .Raz wysłałem do firmy z wielkopolski urządzenia ,ale ich biurokracja zniechęciła mnie do korzystania z ich usług.

Dlatego proponuje panowie aby jasno i przejrzyście przedstawić swoje oferty ,a wtedy my użytkownicy urządzeń zadecydują z której oferty skorzystać

Napisano
Koledzy zdecydowanie odradzam interesy z tym osobnikiem.

sebalodz i markes proszę tą dyskusje przenieść na teren prywatny - nie na forum.

Hmm... panowie... Potraktujcie to obaj jako ostatnie ostrzeżenie... Nie będę się powtarzał :shoot:

Napisano

jesli chodzi o autostome to korzystalem z jej uslug roilem u nich analizator atal i gto ale to bylo prawie 4 lata temu sprzet sam im dostarczylem do poludnia po poludniu byl gotowy cen niestety nie pamietam pozniej robilem u nich eurogas ale juz sami po niego przyjechali ogolnie samo laboratorium zrobilo na mnie pozytywne wrazenie, podkreslam to bylo pare latek temu moglo sie zmienic na lepsze lub gorsze ?

Napisano

Do nas przyjeżdza Pan z Gliwic bierze sprzęt robi legalizację przywozi spowrotem i wszystko jest OK bez problemów i zmartwień :lol::lol::lol: