lis Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 witam. czy spotkał sie ktos z takim dziwolągiem na pierwszej rejestracji "Sam" : przyczepa lekka,jednoosiowa masa własna 350 kg, długość skrzyni 6 m z ciągłem jakies 7,3 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 a niby dlaczego nie może mieć 7,3 m pojazd pojedyńczy długość do 12 m kiedyś nawet dopuściłem coś podobnego do ruchu służy do przewożenia rur, kształtowników, drutu itp. które przeważnie mają 6m dł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boden Napisano 21 Wrzesień 2007 Share Napisano 21 Wrzesień 2007 Do przewozu styropianu też używa się długich przyczep o małej ładowności , ale o dużej kubaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontroler2 Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 przyczepa lekka,jednoosiowa masa własna 350 kg, długość skrzyni 6 m z ciągłem jakies 7,3 m. To prawdziwy dziwoląg. Nie wolno w takich sytuacjach zapominać o maksymalnym nacisku na hak. Przy tej długości i masie dźwignia zrobi swoje. Powodzenia dla kierowcy i tego co to dopuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 22 Wrzesień 2007 Share Napisano 22 Wrzesień 2007 Przy tej długości i masie dźwignia zrobi swoje O ile się nie mylę to wszystko zależy od właściwego załadowania towaru a nie od dźwigni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 25 Wrzesień 2007 Share Napisano 25 Wrzesień 2007 gdy środek ciężkości ładunku F będzie się znajdował nad osią to siła D nacisku zaczepu na hak nie ulegnie zmianie a jeżeli załadujemy np pełną beczkę 200 l bezpośrednio przy przedniej burcie przyczepy to nacisk na hak będzie przekroczony nawet przy 2m skrzyni PoRDArt. 61. 1. Ładunek nie może powodować przekroczenia dopuszczalnej masy całkowitej lub dopuszczalnej ładowności pojazdu. 2. Ładunek na pojeździe umieszcza się w taki sposób, aby: 1) nie powodował przekroczenia dopuszczalnych nacisków osi pojazdu na drogę; 2) nie naruszał stateczności pojazdu; 3) nie utrudniał kierowania pojazdem; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 czy dopuszczacie przyczepy SAM pow. 3.5 t jeśli tak to jakich dokumentów żądać od klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebo Napisano 16 Grudzień 2007 Share Napisano 16 Grudzień 2007 Zasady są takie same dla wszystkich samów. 4 zdjęcia , rysunek pojazdu z zaznaczonymi wymiarami , specjalny formularz - wniosek o rejestracją poj. sam wypisany przez właściciela , skierowanie z WK na nadanie numeru . jakiś kwit z wagi wskazujący masę pojazdu . [ w razie trudności z ustaleniem danych , żądać opini rzeczoznawcy ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 czy dopuszczacie przyczepy SAM pow. 3.5 t jeśli tak to jakich dokumentów żądać od klienta. Z tego co wiem to na OSKP można robić SAMY tylko do 3,5 tony. Powyżejto tylko w odpowiednich instytutach do przeprowadzania badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuszczecin Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 czy dopuszczacie przyczepy SAM pow. 3.5 t jeśli tak to jakich dokumentów żądać od klienta. Z tego co wiem to na OSKP można robić SAMY tylko do 3,5 tony. Powyżejto tylko w odpowiednich instytutach do przeprowadzania badań. Ja myślę żę wszystkie samy można robić na oskp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lala17 Napisano 18 Grudzień 2007 Share Napisano 18 Grudzień 2007 Przepis ograniczający I badanie przyczep SAM do 3,5 t jest już nieaktualny (chyba od 2002 r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 10 Październik 2016 Share Napisano 10 Październik 2016 wszystko zależy od właściwego załadowania towaru http://demotywatory.pl/4696701/Jak-bezpiecznie-zaladowac-przyczepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sad_madman Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Do tego klasyka - miota nim jak szatan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ketiw38 Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Źle załadowana przyczepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 26 Październik 2016 Share Napisano 26 Październik 2016 Bo zabrakło "łapiącej ręki" jak na filmie z demota ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi