jaka Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 Czy macie już może takie czujniki ( pewnie tak). Wiem że ten przepis dopiero wejdzie od 2010r ale podajcie kilka propozycji firm które takowe sprzedają i oczywiście instalują. Zawsze można poprzebierać. I upewnijcie mnie w przekonaniu że chodzi tu tylko o czujnik CO a nie o czujniki gazowe na SKP. Dzieki. Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 26 Wrzesień 2007 Napisano 26 Wrzesień 2007 A no posiadamy takowy: Czujnik gazu-CGS-2/1 CO 1P z sygnalizacja optyczno-akustyczną, do wykrywania tlenku wegla w powietrzu. Sposób podłaczenia -samodzielny(w/g instrukcji.) mozna podłaczyc do wentylatora wyciągu. Posiada certyfikat GIG. Producent- IMPEX-ELECTRONICS-Gdynia Cytuj
Jacdiag Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 ALPA UNIGAS-DET 3 szt CO LPG CH4 producent Atest-Gaz Gliwice zasilanie do wyboru 24/220 wszystkie z możliwością sterowania wentylacją Cytuj Wszystkie drogi prowadzą do . . . ... trumny
andy.k Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 U mnie w firmie jest: Dwuprogowy system detekcji gazów MD-4 w sklad wchodzi DG-12 - metan DG-15 propan-butan , DG-22-EN tlenek wegla. i MD-4 moduł sterujacy . Zakupiony w firmie GAZEX Warszawa ul.Malinowskiego 5 Podaje także stronke www.gazex.pl Cytuj
markes30 Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 I upewnijcie mnie w przekonaniu że chodzi tu tylko o czujnik CO a nie o czujniki gazowe na SKP. Dzieki. Upewniam cię w przekonaniu że chodzi o to by czujnik CO włączał wentylacje, w/g interpretacji panów z TDT nawiewną , wywiewną hali i nawiewną kanału jednocześnie. Cytuj
boden Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 Upewniam cię w przekonaniu że chodzi o to by czujnik CO włączał wentylacje, w/g interpretacji panów z TDT nawiewną , wywiewną hali i nawiewną kanału jednocześnie. U nas system ten jest zamontowany. Kilka razy bardzo dobrze zadziałał. Cytuj
darkdog Napisano 27 Wrzesień 2007 Napisano 27 Wrzesień 2007 Ja na OSKP TEŻ mam czujniki połaczone z nawiewem z Firmy PPHU EXGAZ Cytuj
jaka Napisano 27 Wrzesień 2007 Autor Napisano 27 Wrzesień 2007 Dzieki mareks30 [ Dodano: 27-09-2007, 18:16 ] Piszecie o wszystkich czujnikach na SKP mnie by interesowała sprawa czujnika CO sprzężonego z wyciągami na SKP Cytuj
Psuj Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Czujnik gazu-CGS-2/1 CO 1P z sygnalizacja optyczno-akustyczną, do wykrywania tlenku wegla w powietrzu.Sposób podłaczenia -samodzielny(w/g instrukcji.) mozna podłaczyc do wentylatora wyciągu. Posiada certyfikat GIG. Producent- IMPEX-ELECTRONICS-Gdynia Mam taki sam. Bardzo dobrze się sprawuje - sam go podłączałem, dołożyłem jeden stycznik w skrzynce od wentylacji i gotowe Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
andy.k Napisano 28 Wrzesień 2007 Napisano 28 Wrzesień 2007 Jaka podalem CI namiary na firme poniewaz mam taki zamontowany na stacji i po odbierze TDT mamy odbior stacji do 2012 roku Cytuj
sebalodz Napisano 4 Październik 2007 Napisano 4 Październik 2007 I upewnijcie mnie w przekonaniu że chodzi tu tylko o czujnik CO a nie o czujniki gazowe na SKP. Dzieki. Upewniam cię w przekonaniu że chodzi o to by czujnik CO włączał wentylacje, w/g interpretacji panów z TDT nawiewną , wywiewną hali i nawiewną kanału jednocześnie. masz racje panowie w Łodzi każą by zalaczala sie rowniez wentylacja kanalu , natomiast moim zdaniem to czysty wyraz nadinterpretacji. Pamietajmy o tym ze gaz CO nie ma prawa dostac sie do kanalu. Cytuj
manieczek198523 Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 MAM PYTAŃ KO , NA JAKIEJ WYSOKOŚCI MA BYĆ ZAMONTOWANY CZUJNIK CO I W KTÓRYM MIEJSCY JEŚLI NA SKP NIE MA KANAŁUT YLKO JEST PODNOŚNIK NOŻYCOWY,BARDZO PROSZE O POMOC Cytuj
Psuj Napisano 14 Kwiecień 2008 Napisano 14 Kwiecień 2008 NA JAKIEJ WYSOKOŚCI MA BYĆ ZAMONTOWANY CZUJNIK CO Zgodnie z instrukcją producenta czujnika. I nie KRZYCZ Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Jackow Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 instrukcją producenta czujnika. Najlepiej przy analizatorze spalin. Strasznie głośny ten KRZYK Cytuj
Psuj Napisano 15 Kwiecień 2008 Napisano 15 Kwiecień 2008 DZIĘKUJE PSUJ I POZDRAWIAM Nie chciałbym żebyś pomyślał, że sie nabijam, czy coś. Pisałem jak najbardziej poważnie, różni producenci nakazują montaż na różnych wysokościach. I jeszcze raz proszę nie KRZYCZ Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
markes30 Napisano 18 Kwiecień 2008 Napisano 18 Kwiecień 2008 Nie chciałbym żebyś pomyślał, że sie nabijam, czy coś. Pisałem jak najbardziej poważnie, różni producenci nakazują montaż na różnych wysokościach. Powiem więcej - ci sami producenci tego samego czujnika parę lat temu nakazywali w instrukcji montaż na wys. 30cm od podłogi a obecnie 180cm. Reasumując montujesz czujniki zgodnie z instrukcją producenta dołączona do tegoż czujnika i zachowujesz tą instrukcje do kontroli. Koniecznie załóż kartę okresowej kontroli czujników przydaje się nie dla TDT lecz dla PIP . Cytuj
S.K.P-POZNAŃ Napisano 8 Listopad 2008 Napisano 8 Listopad 2008 Czujnik gazu-CGS-2/1 CO 1P z sygnalizacja optyczno-akustyczną, do wykrywania tlenku wegla w powietrzu. Powiem więcej - ci sami producenci tego samego czujnika parę lat temu nakazywali w instrukcji montaż na wys. 30cm od podłogi a obecnie 180cm. Zgadza sie w 100%.Wysłałem czujnik do kalibracji corocznej i.............okazało sie że ma złe wskazania .Dostałem nówke identiko jak był ,ale instrukcja mówi nie 30cm tylko od 100-180cm nad podłogą Teraz druga sprawa .-jest to "inny" czujnik(nr.fabryczny) ,czy powinien byc zgłoszony do TDT i odbiór SKP od nowa Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi