Skocz do zawartości
“Wyzwania współczesnej diagnostyki pojazdów - Hybrydy, Motocykle, Tachografy - Cykl Szkoleń 30 lat IT.NORCOM” - POZNAŃ ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W związku , że mój szef szykuje nową SKP o 100% większą od obecnej mam pytanie do kolegów jakimi urządzeniami utrzymujecie czystość na SKP ? Obecnie mam jeden odkurzacz, bez mycia na mokro i "babajage". Może macie jakieś chytre urządzonka ? :(

Napisano

szczota ryżowa, mop, miotła i odkurzacz

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

I szmatkę do ścierania kurzu ....

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Miotła, mop i ściereczki przy długości 29m i szerokości 12m.

Napisano

No i sprężone powietrze na długim wężu z odpowiednią końcówką,bardzo przydatne.

• 3 weeks later...
Napisano

Aleś poszalał Berecik z tymi opcjami pomógł ! Czuję się wprost zaszczycony - choć moja odpowiedź była rzeczywiście wyczerpująca :D

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano

Na hali 30X6m używamy spryskiwacza ( np ogrodniczy), kran z wężem 25m, szruber + odkurzacz z możliwością ściągnięcia wody.

Napisano

No super! Tylko jeśli można to chciałbym się dowiedzieć co to za tajemnicze urządzenie "szruber" :D

Napisano

To pewnie jak "u Starego Marycha !" :D

Masz u mnie "szneke z glanzem !" :D

Napisano

O kurcze! Przepraszam za użycie autochtonizmu, to po prostu mocna szczota na kiju.

Napisano

Nie wiem o jakiej powierzchi mówimy. Na mojej stacji razem z warsztatem codziennie obrabiamy ok 300m i dopóki nie namówiliśmy szefa na odkurzacz piorący ( prawie 10 koła) to przy sprzątaniu natyraliśmy się więcej niż przy przeglądach i naprawach a i tak nie było efektu.

Napisano
Nie wiem o jakiej powierzchi mówimy. Na mojej stacji razem z warsztatem codziennie obrabiamy ok 300m i dopóki nie namówiliśmy szefa na odkurzacz piorący ( prawie 10 koła) to przy sprzątaniu natyraliśmy się więcej niż przy przeglądach i naprawach a i tak nie było efektu.

Troszke więcej o tym odkurzaczu !

Napisano

dokładne dane mogę przedstawić dopiero jak wrócę z delegacji ale w internecie wystarczyłoby chyba wpisać odkurzacze przemysłowe piorące i tak myślę, że będzie tego dużo.

Napisano

mam troche mniej podłogi , ale standartowo mop , wiadro, powietrze.

Napisano

U mnie standart, ale wynajeliśmy firme która wyszorowała i ZABEZPIECZYŁA powierzchnie przed wnikaniem brudu. Naprawde polecam był to wydatek rzędu 1000 zł ale sie opłaca. Teraz to tylko zmywam SKP bez zadnego szorowania wszystko schodzi lekko i łatwo. Ta powłoka to chtyba jakaś polimerowa czy coś takiego

Napisano

Mamy nawet dwa "urządzenia czyszczące" w postaci diagnostów, wyposażone w szereg przydatnych "akcesorów" typu szczotka, mop, szmata (przepraszam: czyściwo :lol: ) itp. Całe szczęście, że stacja jest nieduża.

Napisano

bercik,zadzwoń pod numer(061)8307164,mamy od nich urządzenie BR400,nie wyobrażam sobie utrzymanie porządku bez niego.

Napisano

nasz odkurzacz to NUMATIC TT348S , niestety nic więcej nie wiem.