Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam zagwozdkę odnośnie ustalenia typ/model przyczepy ciężarowej - specjalizowanej ? Marka: SCHIER , rocznik 1975. Dodatkowo trzeba ustalić brakujące dane. Liczba osi 2, (dmc 18000 kg, naciski na oś 9000 kg) - z tabliczki (natomiast w DR dmc 16000kg, dopuszczalna ładowność 10400 kg). PROSZĘ o pomoc. :cry:

Przyczepa do przewozu drewna, ponoć wcześniej była zarejestrowana w zachodniopomorskim. To tyle z dodatkowych ustaleń. :?

Napisano

Z tego co opisałeś , zgodnie z aktualną klasyfikacją pojazdów ,jest to przyczepa ciężarowa inna - przewóz innych ładunków.

Dana masz wypisane : dmc - 16000 kg [ bo tak wcześniej ustalono ]; nacisk osi 88,2 kN [9000 kg]; masa własna -5600 kg

[ Dodano: 04-12-2007, 17:50 ]

i ładowność wychodzi 10400 kg

Napisano
Z tego co opisałeś , zgodnie z aktualną klasyfikacją pojazdów ,jest to przyczepa ciężarowa inna - przewóz innych ładunków.

Dana masz wypisane : dmc - 16000 kg [ bo tak wcześniej ustalono ]; nacisk osi 88,2 kN [9000 kg]; masa własna -5600 kg

[ Dodano: 04-12-2007, 17:50 ]

i ładowność wychodzi 10400 kg

DZIĘKI, ale brakuje mi jeszcze modelu. Znajomi z innych SKP na moim terenie narazie nic nie znależli. Chłopaki pomagają jak mogą za co im serdecznie dziękuję. ::hey Dzisiaj po 13 mam przedzwonić do WK, w którym była wcześniej zarejestrowana, możliwe że uzyskam informację odnośnie modelu. :)

Napisano

Podaj numer ramy.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Nic nie znalazłem :(

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

W ciągu 3 godzin dzwoniłem do tamtejszego WK ponad 20 razy i 0 reakcji - WK :x , klijent :? , a ja :razz: Ponoć trzeba być cierpliwym. :medit: Dzięki za zainteresowanie moją sprawą. Pozdrawiam.

Napisano

W starych zapiskach znalazłem że jest przyczepa SCHIER ANH-18 .

18 - to pasujące tony z tabliczki , lecz nie mam nic więcej zapisanego.

Może takie symbole są gdzieś na tabliczce , lub na ramie .

Napisano

DZIĘKI. :) To mi już wystarczy. Tabliczka jest mało czytelna tzn. to co było nabijane to jest czytelne. Natomiast typ i model były jakby wytłaczane (czas i forma eksploatacji nie są łaskawe dla tego rodzaju zapisu danych).