Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Kamery na SKP.

Czy jesteś za obowiązkowym wprowadzeniem kamer na SKP  

28 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krótkie pytanie o kamery.

Dla ścisłości tylko wjazd lub wyjazd.

PG miało by łatwiej

Napisano

Mi tam rybka. Uważam, że nieuczciwego i tak to nie powstrzyma. Zagłosowałem na nie wiem.

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs

Napisano

Kamery na ulicach,kamery w pracy,kamery w marketach ,kamery w domach,kamery ,kamery,dyktafony...............................dokąd my zmierzamy..... :shock:

Totalny brak zaufania.-nastaje ziobromania?

A gdzie są przyaciele ,gdzie oni są?????

To było troche refleksji z mojej strony -tak przed świętami.

Napisano
Totalny brak zaufania.

Są ku temu podstawy.

Tutaj, tylko tutaj. ;)

Napisano
Totalny brak zaufania.-nastaje ziobromania?

A za komuny było SB, ORMO i też było dobrze, ponoć nawet lepiej.

Napisano
S.K.P-POZNAŃ napisał/a:

Tutaj, tylko tutaj.

Oj mordo ty nasza

Napisano

witam

u mnie cały teren jest monitorowany, na samej skp kamer nie ma.

pozdrawiam

Napisano
u mnie cały teren jest monitorowany, na samej skp kamer nie ma.

Tez tak mam.

Napisano
A za komuny było SB, ORMO

Kiedys znałes "wroga" :D .

Teraz nie wiesz kto wróg ,a kto przyjaciel :-(

Napisano

Ja mam kamerki na wjeździe i wyjeździe.

I nie przeszkadza mi to w pracy, nie czuje się w żaden sposób "prześladowany", a mam nadzieje że kiedyś może nawet mi pomogą :cool:

Napisano

zawsze jestem za kamerami u mnie niestety nie ma na pewno nie rozwiąże to wszystkiego ale powinny być na wszystkich stacjach obowiązkowo

Napisano

Ja również na tak, 30 dni archwizacji z kamerki na dysk i po problemie z nieuczciwymi :lol:

[ Dodano: 14-12-2007, 20:45 ]

Zaufanie w Polsce - dobre !!!!

Napisano
Kamery na ulicach,kamery w pracy,kamery w marketach ,kamery w domach,kamery ,kamery,dyktafony...............................dokąd my zmierzamy..... :shock:

W pełni popieram - to nie jest metoda i tak dla "chcącego"...

Napisano

Ale od czegoś trzeba zacząć, no i może zminimalizuje skale negatywnego zjawiska..

Napisano

Czasem kamery się przydają. Na parkingu ktoś pierdyknął samochód klienta i zwiał. Po paru minutach winny już nie był anonimowy.

Napisano

No i zaoszczędzi się na wydatkach publicznych, chcąc-niechcąc płacąc pensje ornitologom (panom zakładającym kamery w budkach lęgowych dla ptaszków). :lol:

Napisano
A za komuny było SB, ORMO

Kiedys znałes "wroga" :D .

Teraz nie wiesz kto wróg ,a kto przyjaciel :-(

„Nie bójcie się przyjaciół,

oni mogą was tylko zdradzić.

Nie bójcie się wrogów,

oni mogą was tylko zabić.

Bójcie się ludzi obojętnych,

oni tylko obojętnie przechodzą obok bliźniego..."

[bruno Jasieński]

Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)]

Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto.
Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]

Napisano
30 dni archwizacji z kamerki na dysk i po problemie z nieuczciwymi :lol:

Zbyt proste by było prawdziwe, ale za marzenia nie karają ... :(

Napisano
30 dni archwizacji z kamerki na dysk i po problemie z nieuczciwymi :lol:

Zbyt proste by było prawdziwe, ale za marzenia nie karają ... :(

Pewnie tak, niewielu podpisałoby się pod tą nowelą.

Niestety żyjemy w łez padole :>

Napisano

Dziękujemy wszystkim tym za wypowiedzi,którzy pracę diagnosty znają tylko z opowiadań.

Rozumiem,że swoją opinię opieracie na symulacji SKP zbudowanej z klocków lego, gdzie uczciwy i nieskazitelny Ken pełni rolę diagnosty, a wiecznie uśmiechnięta Barbie jest typowym klientem z sercem na dłoni i wiecznie uśmiechniętą facjatą. ;) Przeprowadzając badania behawioralne tej dwójki bohaterów możecie prawie na pewno stwierdzić jak to jest w rzeczywistości.

Wasz głos też się liczy! :P;)

Jednocześnie śpieszę zapewnić, iż w najbliższym czasie nie planuje się zakładania sondy z tytułem "Kamery w urzędach. Tak czy nie?" Jesteśmy pewni, że wykonujecie swą pracę sumiennie i z pełnym zaangażowaniem. Nie trwoniąc czasu i pieniędzy podatników. :D;)

Pzdr

* Zbieżność osób i faktów jest oczywiście przypadkowa blakop. :P

Napisano

Ja jestem właściwie za kamerami na SKP pod warunkiem :

Najpierw zamontują sobie kamery - urzędnicy, następnie policjanci, lekarze nad stołem operacyjnym, dopiero my.

Napisano

Kolego bert - czy ten pseudointelektualny bełkot ma służyć czemukolwiek oprócz nieudolnej próby zareklamowania własnej osoby?

Proszę oświeć mnie zatem w swej wielkiej mądrości, co niby te kamery na SKP mają zmienić? O urzędy się nie martw - pytanie spóźnione o wiele lat - już dawno tam są - pytanie co zmieniły? Zapewne nam powiesz - prawda? :) Choć z drugiej strony prace urzędu możesz znać tylko z opowiadań, więc niby co mądrego mógłbyś powiedzieć? Ale w sumie czy musi być mądrze? Czasem chodzi tylko, żeby narobić rozgłosu wokół swojej osoby :)

PS. W pełni sobie zdaje sprawę, że nie każdy diagnosta to "Ken" - niektórzy są po prostu za niscy... o innych walorach lub ich braku nie wspominam nawet ;)