Skocz do zawartości

PRAWO O RUCHU DROGOWYM stan na dzień: 25.12.2007r.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do pobrania najnowsza wersja ujednolicona Prawa o ruchu drogowym ze stanem prawnym na dzień 25.12.2007r.

(Dz. U. z 2005r. Nr 108, poz. 908 z późn. zm.)

[scroll]===================================================

NOWOŚĆ - ZMIANA STANU PRAWNEGO - ZAKTUALIZOWANY DNIA 02.01.2008R.

===================================================[/scroll]

Jest to zmiana kosmetyczna w stosunku do wersji v.2.7 aczkolwiek konieczna. Dotyczy wprowadzeniu wymogu przy rejestracji szczególnie pojazdów z zagranicy na podstawie wyłącznie dowodu rejestracyjnego. Wspomniany przepis z (Dz. U. z 2007r. Nr 176, poz.1238) wprowadził zmianę w dwóch różnych terminach tj. art. 72 ust. 2a i uchylenie ust. 2 obowiązuje od 25.12.2007r.

NORCOM_Dz.U.2005.108.908_Prawo o ruchu drogowym_ujednolicony_2008_01_02.pdf

Pozdrawiam,

Bogusław Maćkowski

Wszystkie wypowiedzi mają charakter prywatny i nie mogą być traktowane jako opinia prawna lub urzędowa. Nie wyrażam zgody na kopiowanie i publikowanie moich wypowiedzi na innych forach, nośnikach, publikacjach itp.

[scroll]Wypełnij ANKIETĘ skąd jesteś ! ! !. [/scroll]

Napisano

Fajnie opracowane tylko jedna rzecz mi się nie zgadza mianowicie odnośnie ograniczników.

W DzU z 02-06-2005r nr 108 poz 908 w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy - PoRD nic nie ma o wyłączeniach z ograniczników.

Może ktoś mnie oświeci - gdzie to jest.

Wg mnie jak był DzU w 2005 roku to nie patrzę wstecz, tym bardziej, że jest to tekst jednolity, a może coś przeoczyłem. :(

Napisano
W DzU z 02-06-2005r nr 108 poz 908 w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy - PoRD nic nie ma o wyłączeniach z ograniczników.

W dzienniku tym , na str 6855 są wskazania dotyczące art 66 ust 1a ,

natomiast wyłączenia są na str 6883 art 66 ust 1b

Napisano
Autobusy wszystkie, czy od :sad: 10 T?

Dyskusja o ogranicznikach tam http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=4302&highlight=ograniczniki

Trzymajcie porządek !!!

"Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs