ronal Napisano 28 Styczeń 2008 Napisano 28 Styczeń 2008 Paowie -a co jak by ktos podjechał taka przyczepka i na SAMA -czy jak to potraktowac???? ja niemam pomysłu kompletnie jak to potraktować http://www.allegro.pl/item299826737_przyczepa_towarowa_inna_zobacz_koniecznie.html Cytuj
Norbert Jezierski Napisano 28 Styczeń 2008 Napisano 28 Styczeń 2008 To trzeba udokumentować inaczej - z Allegro coś takiego zniknie za czas jakiś ... Cytuj
rurek777 Napisano 28 Styczeń 2008 Napisano 28 Styczeń 2008 przyczepa lekka . ciężarowa , przenaczenie PRZEWóZ PSZCZół LUZEM Cytuj
TOSPOL Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 To nie są przyczepki tylko połówki samochodów. Cytuj
Jackow Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Jak pokazałem zdjęcia kumplom z serwisu to jeden byłby się ze śmiechu udusił. Cytuj
endriu03 Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Oczywiście negatyw. Jest wyraźnie napisane w ustawie jakie warunki musi spełniać SAM. Jeżeli to połówka pojazdu, a na to wygląda, to nie ma podstawowego elementu SAMA, czyli rama konstrukcji własnej. Mieliśmy taki, przerobiony z Sharana, oczyiście pojechał niezadowolony. Cytuj
boden Napisano 29 Styczeń 2008 Napisano 29 Styczeń 2008 Gustowna przyczepka dla przydrożnych pań. Tylko nie wiem , czy typ usługo-dawczy , czy usługo-biorczy . . Chodzi oczywiście o towar [ Dodano: 29-01-2008, 13:16 ] Jest wyraźnie napisane w ustawie jakie warunki musi spełniać SAM. Przecież to będzie SAM na SAM Cytuj
Jacdiag Napisano 30 Styczeń 2008 Napisano 30 Styczeń 2008 Paowie -a co jak by ktos podjechał taka przyczepka wygląda na to, że już byli z czymś takim http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=4196 Cytuj
kowal Napisano 3 Wrzesień 2008 Napisano 3 Wrzesień 2008 http://ww3.wm.pl/Pomyslowosc-ludzka-nie-zna-granic,53088 Cytuj
Arizona Napisano 30 Maj 2011 Napisano 30 Maj 2011 dużo postów ale na poważnie tylko jedna odpowiedź że tego się nie zarejestruje. A Jeśli ktoś do podłogi przyspawa jakieś swoje podłużnice i wyprowadzi do zaczepu? Czy jest jakaś możliwość rejestracji tego ustrojstwa? wie ktoś jak mam odesłać klienta? Bo jedyne co mi przychodzi do głowy to opinia rzeczoznawcy, że pojazd spełnia warunki dla SAM. Cytuj
szombi Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Rejestrując SAMa musisz mieć pewność,Ze dana konstrukcja jest bezpieczna i zgodna z PoRD Nadwozie sam. osobowego jest konstrukcją samonośna i w momencie pocięcia nadwozia traci ono swoją sztywność a więc konieczne staje sie wykonanie ramy konstrukcji własnej. Poważnym problemem może okazać się masa własna takiej konstrukcji oraz rozkład nacisków. Nie znam dokładnych wymiarów przyczepki ze zdjęcia ale moim zdaniem ze względu na umiejscowienie pojedynczej osi przekroczony zostanie nacisk na urządzenie sprzęgające i to prawdopodobnie już bez ładunku. Każdy diagnosta może dopuścić takie cudo do ruchu na własne ryzayko. Ja wymagałbym opini rzeczoznawcy wraz z obliczeniami wytrzymałościowymi i naciskami. Inną sprawą jest czy przyczepke o MW 650 kg rejestrować jako lekką (niezależnie czy cos takiego czy zwykła burtówke z ramą z szyn kolejopwych) Cytuj
blakop Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Ja wymagałbym opini rzeczoznawcy wraz z obliczeniami wytrzymałościowymi i naciskami. A jak rzeczoznawca ma to zrobić i z czego? Cytuj
szombi Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 A jak rzeczoznawca ma to zrobić i z czego? -ręcznie lub na komputerze -ze wzorów (były na fizyce nawet w technikum o studiach nie wspominając) Cytuj
blakop Napisano 31 Maj 2011 Napisano 31 Maj 2011 Pokaż mi rzeczoznawcę, który to zrobi Bo ja nie dalej niż dwie godziny gadałem z takim, co mówi, że w sumie to o nic nie jest w stanie stwierdzić Cytuj
szombi Napisano 1 Czerwiec 2011 Napisano 1 Czerwiec 2011 Skoro rzeczoznawca z listy ministerstwa nie chce się pod tym podpisać to ja tym bardzirj nie W ostateczności zostaje ITS lub BOSMAL Cytuj
Jacdiag Napisano 16 Listopad 2016 Napisano 16 Listopad 2016 Wypasiona przyczepa do Żuka https://grzmiacyrydwan.blogspot.com/2015/01/wypasiona-przyczepa-do-zuka.html#gpluscomments Cytuj
danielg539 Napisano 16 Listopad 2016 Napisano 16 Listopad 2016 Niedość, że wypasiona to jeszcze towarowo-osobowa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi