IGUS22-11 Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Witam. Mam problem! Niedawno kupilem golfa III 94 rok... za bardzo sie na tym wszystkim nie znam:D Kupiłem go od handlarza:P >>moja wina nie zwrocilem uwagi!!!!<< po jakims miesiącu zorjentowalem sie ze kontrolka poduszek sie nie świeci!!!!!!!!!! po zdjeciu zaslepki zorjentowalem sie ze kontrolka jest odpieta!!!! i teraz mam dylemat czy podpiać ja spowrotem??? Poduchy (2Xpoduchy) orginalne sam wszystko rozkrecilem, sprawdzilem i zlożylem spowrotem, nie jakies zaslepki!!!! istnieje taka możliwość ze moga buchnac jak podłacze kontrolke przekrece zapłon??? z gory dzieki :D:D:D Cytuj
Jackow Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Podejrzewam, że kontrolka została wyjęta bo świeciła . Tak więc po podłączeniu jej jeśli będzie ona świecić układ SRS napewno nie zadziała. A' propo wybuchów. Jeśli nie wy%$#%$o podczas twojego majstrowania to nie masz się czym martwić. A tak BTW nie wiem czy wiesz ale airbagi podlegają wymianie co ok 10 lat ze względu na trwałość ładunków wybuchowych. Cytuj
endriu03 Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 Kontrolka to tylko info dla kierowcy,jak ją podłączysz nic się nie stanie, (pracowałem między innymi przy tym w VW) ale potem trzeba podłączyć komuter i będzie wiadomo o co chodzi, jeżeli jak piszesz poduchy są to najprawdopodobniej taśma pod kierownicą jest przerwana. Powodzenia. Cytuj
Wojciech Jania Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 najprawdopodobniejtaśma pod kierownicą jest przerwana. Albo np. sterownik Cytuj
rurek777 Napisano 8 Luty 2008 Napisano 8 Luty 2008 nie podłączaj kontrolki jedż do serwisu albo do warsztatu który ma program do twojego sam. może to być masa usterek mogą być pasy bezp. może być zwijacz-taśma sterownik ale na oko tego nie sprawdzisz prawdapodobnie jest to sam po wypadku. Cytuj
IGUS22-11 Napisano 9 Luty 2008 Autor Napisano 9 Luty 2008 hmm... co do bicia auta to nie bardzo bylo bite bo troche na blacharce sie znam >>a nie sadze aby chcialo sie im wstawiac nowe elementy + bardzo dobry lakiernik<< a o co chodzi z ta tasma??? widzialem jakas tasme laczaca poduche + kierownice z jakos kostka... czy to to??? wszystko bylo popodpinane ale najprawdopodobniej pojade do gosci ktorzy sie na tym znaja:D Cytuj
Jackow Napisano 10 Luty 2008 Napisano 10 Luty 2008 Jeśli kierownica była demontowana, co jest prawdopodobne, i ktoś gmerał przy naprzykład przełączniku zespolonym. Jeśli przed montażem kierownicy nie wycentrował pojemniczka w którym jest nawinięta taśma to przy pełnym skręcie mogła zostać ona zerwana i spowodowało to zapalenie się kontrolki. Resztę już znamy . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi