Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Kontrolka poduszek odpięta! VW GOLF III

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam problem! Niedawno kupilem golfa III 94 rok... za bardzo sie na tym wszystkim nie znam:D Kupiłem go od handlarza:P >>moja wina nie zwrocilem uwagi!!!!<< po jakims miesiącu zorjentowalem sie ze kontrolka poduszek sie nie świeci!!!!!!!!!! po zdjeciu zaslepki zorjentowalem sie ze kontrolka jest odpieta!!!!:( i teraz mam dylemat czy podpiać ja spowrotem??? Poduchy (2Xpoduchy) orginalne sam wszystko rozkrecilem, sprawdzilem i zlożylem spowrotem, nie jakies zaslepki!!!! istnieje taka możliwość ze moga buchnac jak podłacze kontrolke przekrece zapłon??? z gory dzieki :D:D:D:D

Napisano

Podejrzewam, że kontrolka została wyjęta bo świeciła :) . Tak więc po podłączeniu jej jeśli będzie ona świecić układ SRS napewno nie zadziała. A' propo wybuchów. Jeśli nie wy%$#%$o podczas twojego majstrowania to nie masz się czym martwić. A tak BTW nie wiem czy wiesz ale airbagi podlegają wymianie co ok 10 lat ze względu na trwałość ładunków wybuchowych.

Napisano

Kontrolka to tylko info dla kierowcy,jak ją podłączysz nic się nie stanie,

(pracowałem między innymi przy tym w VW) ale potem trzeba podłączyć komuter

i będzie wiadomo o co chodzi, jeżeli jak piszesz poduchy są to najprawdopodobniej

taśma pod kierownicą jest przerwana. Powodzenia.

Napisano
najprawdopodobniej

taśma pod kierownicą jest przerwana.

Albo np. sterownik

Napisano

nie podłączaj kontrolki jedż do serwisu albo do warsztatu który ma program do twojego sam. może to być masa usterek mogą być pasy bezp. może być zwijacz-taśma sterownik ale na oko tego nie sprawdzisz prawdapodobnie jest to sam po wypadku. :-?

Napisano

hmm... co do bicia auta to nie bardzo bylo bite bo troche na blacharce sie znam >>a nie sadze aby chcialo sie im wstawiac nowe elementy + bardzo dobry lakiernik<< a o co chodzi z ta tasma??? widzialem jakas tasme laczaca poduche + kierownice z jakos kostka... czy to to??? wszystko bylo popodpinane :mrgreen: ale najprawdopodobniej pojade do gosci ktorzy sie na tym znaja:D

Napisano

Jeśli kierownica była demontowana, co jest prawdopodobne, i ktoś gmerał przy naprzykład przełączniku zespolonym. Jeśli przed montażem kierownicy nie wycentrował pojemniczka w którym jest nawinięta taśma to przy pełnym skręcie mogła zostać ona zerwana i spowodowało to zapalenie się kontrolki. Resztę już znamy :-D .