waldorff Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Jeden z moich kolegow diagnostow uswiadamiał mnie,że wpis w dow. rej. o przewozie materiałów niebezpiecznych jest juz niepotrzebny wystarczy,że na badaniu przedstawi świadectwo z czerwonym paskiem z UTD.Ja pierwszy raz o tym słyszę może coś zmieniło bo ja byłem 20 dni na urlopie Cytuj
boden Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Wystawia się zaświadczenie do przewozu niektórych materiałów niebezpiecznych , zakwalifikowanych do przewozu materiałów wybuchowych ; w cysternach i bateriach ; tak jak wskazuje zaświadczenie , dla pojazdów FL ; OX , AT , EX II , EX III Cytuj
waldorff Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 Mi chodzi o adnotację w DW taka jak taxi,gaz itd. czy musi być ? Cytuj
blakop Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Nie musi być. I bynajmniej nie jest to kwestia ostatnich 20 dni Cytuj
waldorff Napisano 31 Marzec 2008 Autor Napisano 31 Marzec 2008 A to nie wiedziałem dotychczas te,które przyjeżdzały to miały wpis w DW co prawda duzo ich nie robimy srednio klika rocznie ale o ile sobie przypominam zawsze mialy taki wpis. Cytuj
blakop Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Oj żeby Ci nie skłamać - 2003 rok jak to się zmieniło. Oczywiście wcześniej wbijano to do DR więc nic dziwnego, że takie dokumenty mogłeś trafić Cytuj
boden Napisano 31 Marzec 2008 Napisano 31 Marzec 2008 Mi chodzi o adnotację w DW taka jak taxi,gaz itd. czy musi być ? Dawniej przybijał taką pieczątkę diagnosta. Od dłuższego czasu , od około 5 lat ,wszelkie wpisy dokonuje WK , a w DZ.U. w sprawie rejestracji takiej pozycji jak przewóz materiałów niebezpiecznych nie ma . Takie pieczątki mogą być jeszcze w bardzo starych DR Cytuj
waldorff Napisano 1 Kwiecień 2008 Autor Napisano 1 Kwiecień 2008 Dzięki za odpowiedzi.5-letnie DW to jeszcze nie takie stare ale już wszystko jasne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi