wojtek1150 Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Jak potraktowlibyście przyczepkę kempingową sprowadzoną z Holandi z 1988 roku z numerem ramy 8 znakowym.Czy musi być Vin czy nie. Cytuj
Kasciuszko Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Jezeli numer jest identyczny w dowodzie rejestracyjnym i na tabliczce znamionowej to wpisuj taki numer . Cytuj
wojtek1150 Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Może nie nadmieniłem ze dotyczy to Pierwszego przglądu. Tak tylko ustawa mówi że nr.VIN przy pojazdach nierejestrowanych i rejestrowanych po raz pierwszy w kraju obowiązuje od 2003 nadmieniam że w Holandi przyczepka do 750 kg nie podlega rejestracji i nie posiada żdnych dokumentów rejstracyjnych. Proszę oswoje opinę. Ja potraktowałem ją jakby była rejestrowana w Holandi i odrzucono mój przgląd. własciciel ma starać się o odstępstwo w Ministerstwie. Pozdrawiam. Cytuj
KACZY Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Myślę że wydział komunikacji kierował się przepisem który mówi że pojazdy zarejestrowane po raz pierwszy po dniu 01.01.1995 muszą być wyposażone w numer VIN. jeśli przyczepa nie była zarejestrowana w Holandi nie mamy daty pierwszej rejestracji w związku z tym datą pierwszej rejestracji będzie dzień w którym będzie ona zarejestrowana w Polsce czyli po w/w dacie i stąd konieczność odstępstwa. Cytuj
wojtek1150 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Wlasnie o ten paragraf im chodziło.Co dla mnie jest to nie normalnr jeżeli przyczepa jeździła 15 lat. Cytuj
Kasciuszko Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Ale ona jeździła w krajach Uniii a tu Polska i przepisy polskie i urządnicy inni bardziej luidzcyy ( inaczej ))))))) Cytuj
wlodas Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Szkoda goscia! przyprowadzil sobie takie malenstwo, po roczniku sadze ze zaplacl za ta przyczepke marnych pare groszy , koniec lata za pasem ,a problemow bedzie mial tyle co by chcal zarejestrowac co najmniej czolg do uzytku wlasnego. Cytuj
berecik Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Spisujemy z natury i to wszystko. Panowie nie badźmy nadgorliwi ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi