Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak potraktowlibyście przyczepkę kempingową sprowadzoną z Holandi z 1988 roku z numerem ramy 8 znakowym.Czy musi być Vin czy nie.

Napisano

Jezeli numer jest identyczny w dowodzie rejestracyjnym i na tabliczce znamionowej to wpisuj taki numer .

Napisano

Może nie nadmieniłem ze dotyczy to Pierwszego przglądu.

Tak tylko ustawa mówi że nr.VIN przy pojazdach nierejestrowanych i rejestrowanych po raz pierwszy w kraju obowiązuje od 2003 nadmieniam że w Holandi przyczepka do 750 kg nie podlega rejestracji i nie posiada żdnych dokumentów rejstracyjnych.

Proszę oswoje opinę.

Ja potraktowałem ją jakby była rejestrowana w Holandi i odrzucono mój przgląd. własciciel ma starać się o odstępstwo w Ministerstwie.

Pozdrawiam.

Napisano

Myślę że wydział komunikacji kierował się przepisem który mówi że pojazdy zarejestrowane po raz pierwszy po dniu 01.01.1995 muszą być wyposażone w numer VIN. jeśli przyczepa nie była zarejestrowana w Holandi nie mamy daty pierwszej rejestracji w związku z tym datą pierwszej rejestracji będzie dzień w którym będzie ona zarejestrowana w Polsce czyli po w/w dacie i stąd konieczność odstępstwa.

Napisano

Wlasnie o ten paragraf im chodziło.Co dla mnie jest to nie normalnr jeżeli przyczepa jeździła 15 lat.

Napisano

Ale ona jeździła w krajach Uniii a tu Polska i przepisy polskie i urządnicy inni bardziej luidzcyy ( inaczej )))))))

Napisano

Szkoda goscia! przyprowadzil sobie takie malenstwo, po roczniku sadze ze zaplacl za ta przyczepke marnych pare groszy , koniec lata za pasem ,a problemow bedzie mial tyle co by chcal zarejestrowac co najmniej czolg do uzytku wlasnego.

Napisano

Spisujemy z natury i to wszystko. Panowie nie badźmy nadgorliwi !