Reniuta Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Witam szanowne grono, jestem nową użytkowniczką oprogramowania Norcom dla SKP mam pytanko o uproszczenie kwestii wystawienia paragonu fiskalnego jak policzyłam przy użyciu myszy 12 kliknięć, lub tabulatorem 30 razy, moim dużym problemem jest to że diagności używali wcześniej patronatu ITS i są ciężko na mnie oburzeni za utrudnienia, może ktoś z szanownych kolegów sobie to jakoś uprościł w ustawieniach itp. Proszę o sugestie. Renata
ijm Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Moze troche tych klikniec jest, ale jak sie czlowiek wprawi to trwa to mgnienie oka
Norbert Jezierski Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Jeśli krzykniecie głośno, że mam to poprawić - podziałamy
Reniuta Napisano 23 Maj 2008 Autor Napisano 23 Maj 2008 Jestem winna uzupełnienie, w trakcie rozmowy z Norcom uzyskałam pełne i rzetelne wyjaśnienia nie mówiąc już o wstępnych obietnicach modyfikacji. Duże brawa za elastyczność. Renata
Norbert Jezierski Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Myślałem o predefiniowanym paragonie. Ale to może się czknąć w czasie normalnej eksploatacji ...
Tomek D Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Duże brawa za elastyczność. Z tego co wiem wszyscy w Norcom-ie są wysportowani więc są elastyczni
Piotr Barczuk Napisano 23 Maj 2008 Napisano 23 Maj 2008 Ale to może się czknąć w czasie normalnej eksploatacji ... Tak naprawdę chodzi o dwie rzeczy: 1. Generowanie na podstawie badania paragonu, czyli: -badanie okresowe samochodu -> B102 z cennik -badanie okresowe samochodu+lpg -> B102+B115 -pierwsze badanie->b302 2. Nie wiedzieć czemu program ma operatora za osobę z lekkim opóźnieniem i pyta się "150 razy" Czy jesteś świadomy co chcesz zrobić? Kiedyś atakowałem Norberta w tej drugiej sprawie (w pierwszej zresztą też) i twierdził ze to jakieś "grzechy" przeszłości. Do swoich postulatów zakończonych sukcesem zaliczę, że za jednym kliknięciem przenoszona jest połata ewidencyjna i numer rejestracyjny Piotr
wolf Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 Zaraz mija rok, a w Stacji nic się nie zmieniło - nadal trzeba naście razy klikać aby wystawić paragon czy fakturę. Może ktoś dokona zmiany i jeszcze jedno nadal nie można wpisać np. 41,5 litra pojemności zbiornika gazu w zakładce LPG, można to wpisać w uwagach, ale po co...
Regan55 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 Nie wiem na jakich programach wy pracujecie,ale ja nie mam najmniejszego problemu przy drukowaniu paragonu czy tez paragonu z fakturą.Niezrozumiałe jest dla mnie całkowicie dlaczego nie mozna napisać ze poj.zbiornika gazu wynosi np.45,5l na stronie gdzie znajdują sie dane odnśnie inst.gaz./nr.zb. poj. waz.legal. itp./Kończąc wpis w komp. z danymi przechodzę do sposobu fiskalizacji/np. paragon,faktura+paragon,przelew+paragon/ jedno kliknięcie i po bólach.
wolf Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Jak będziesz miał program Norcomu STACJA to aby wystawić fakturę z wydrukiem paragonu potrzeba około 26 kliknięć (słownie: dwadzieścia sześć kliknięć myszką). A pojemność zbiornika przewidziana jest tylko w pełnych litrach.
Regan55 Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Nie napisze co o tym myśle ale mogę Ci tylko współczuć ze pracujesz na takim a nie innym programie.Zyczę miłej i owocnej pracy.
ijm Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 około 26 kliknięćNie wiem jak to policzyles, ale cos z tym liczeniem Tobie nie wyszlo. Jutro sprawdze w pracy.
wolf Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 Weź pod uwagę np. pojazd z LPG lub nauka jazdy i LPG, przy okresowym trochę mniej. 1. Ikona na górze programu, 2. Zaznaczenie płatność czy coś tam.......... , 3. Opcja faktura czy paragon, 4. Wejście w cennik 5. Zaznaczenie pozycji z cennika, 6. Potwierdzenie ilości wybranej opcji z cennika, 7. 8. 9. 10. 11. jak 3 pozycje 12. zaznaczenie Cepiku, 13. Potwierdź Cepik 14.zaznacz wpis w uwagach 15. potwierdź wpis w uwagach 16. Wejście w listę kontahenta 17 Wybór kontrahenta z listy 18. Potwierdzenie kontahenta, 19. wbicie hasła 20. Potwierdź fakturę, 21. Potwierdz paragon, 22. Drukuj paragon 23. Zamknij okno po paragonie, 24. Potwierdź druk faktury 25. Zamknij okno wydruku. Może trochę dodałem, a może o czymś zapomniałem - ale tak to pokrótce wygląda. Proponuję jeszcze dopisać potwierdzenie potwierdzenia, a o korektach to już nie wspomnę. Takie rzeczy są naprawdę uciążliwe.
Piotr Barczuk Napisano 10 Kwiecień 2009 Napisano 10 Kwiecień 2009 11. jak 3 pozycje 12. zaznaczenie Cepiku, 13. Potwierdź Cepik 14.zaznacz wpis w uwagach 15. potwierdź wpis w uwagach To wszystko robi się automatycznie, przynajmniej u mnie, zaznaczeniem "z BTP" kiedyś poprosiłem o taką opcję i jest to chyba ustawiane w stałych systemowych. Resztę ułatwiają skróty klawiaturowe i znajomość podstawowych kodów badań okresowe z lpg to b102 + b115 i wysztko enetrami i tab. Ale fiskalizacja to szaleństwo!!!! polecam: ctrl+B - nowe badanie, ctrl+P nowa płatność.
wolf Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 Wielka szkoda, że nikt z NORCOM-u się nie włącza do dyskusji i nie daje nadziei pozytywnych zmian w programie.
Psuj Napisano 16 Kwiecień 2009 Napisano 16 Kwiecień 2009 nikt z NORCOM-u się nie włącza do dyskusji Nie bój się... pilnie czytają
wolf Napisano 17 Kwiecień 2009 Napisano 17 Kwiecień 2009 Ale tu nie trzeba czytać tylko pisać, pisać.....
Rekomendowane odpowiedzi