Skocz do zawartości
Pomóżmy Panu Grzegorzowi odbudować dom po tragicznej powodzi! ×

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szanowne grono, jestem nową użytkowniczką oprogramowania Norcom dla SKP mam pytanko o uproszczenie kwestii wystawienia paragonu fiskalnego jak policzyłam przy użyciu myszy 12 kliknięć, lub tabulatorem 30 razy, moim dużym problemem jest to że diagności używali wcześniej patronatu ITS i są ciężko na mnie oburzeni za utrudnienia, może ktoś z szanownych kolegów sobie to jakoś uprościł w ustawieniach itp. Proszę o sugestie.

Renata

Napisano

Moze troche tych klikniec jest, ale jak sie czlowiek wprawi to trwa to mgnienie oka :)

Napisano

Jeśli krzykniecie głośno, że mam to poprawić - podziałamy :D

Napisano

Jestem winna uzupełnienie, w trakcie rozmowy z Norcom uzyskałam pełne i rzetelne wyjaśnienia nie mówiąc już o wstępnych obietnicach modyfikacji. Duże brawa za elastyczność.

Renata

Napisano

Myślałem o predefiniowanym paragonie. Ale to może się czknąć w czasie normalnej eksploatacji ...

Napisano
Duże brawa za elastyczność.

Z tego co wiem wszyscy w Norcom-ie są wysportowani :) więc są elastyczni

Napisano
Ale to może się czknąć w czasie normalnej eksploatacji ...

Tak naprawdę chodzi o dwie rzeczy:

1.

Generowanie na podstawie badania paragonu, czyli:

-badanie okresowe samochodu -> B102 z cennik

-badanie okresowe samochodu+lpg -> B102+B115

-pierwsze badanie->b302

2.

Nie wiedzieć czemu program ma operatora za osobę z lekkim opóźnieniem i pyta się "150 razy" Czy jesteś świadomy co chcesz zrobić?

Kiedyś atakowałem Norberta w tej drugiej sprawie (w pierwszej zresztą też) i twierdził ze to jakieś "grzechy" przeszłości.

Do swoich postulatów zakończonych sukcesem zaliczę, że za jednym kliknięciem przenoszona jest połata ewidencyjna i numer rejestracyjny :)

Piotr

• 10 months later...
Napisano

Zaraz mija rok, a w Stacji nic się nie zmieniło - nadal trzeba naście razy klikać aby wystawić paragon czy fakturę. Może ktoś dokona zmiany i jeszcze jedno nadal nie można wpisać np. 41,5 litra pojemności zbiornika gazu w zakładce LPG, można to wpisać w uwagach, ale po co...

Napisano

Nie wiem na jakich programach wy pracujecie,ale ja nie mam najmniejszego problemu przy drukowaniu paragonu czy tez paragonu z fakturą.Niezrozumiałe jest dla mnie całkowicie dlaczego nie mozna napisać ze poj.zbiornika gazu wynosi np.45,5l na stronie gdzie znajdują sie dane odnśnie inst.gaz./nr.zb. poj. waz.legal. itp./Kończąc wpis w komp. z danymi przechodzę do sposobu fiskalizacji/np. paragon,faktura+paragon,przelew+paragon/ jedno kliknięcie i po bólach. :-D

Napisano

Jak będziesz miał program Norcomu STACJA to aby wystawić fakturę z wydrukiem paragonu potrzeba około 26 kliknięć (słownie: dwadzieścia sześć kliknięć myszką). :(:(:(

A pojemność zbiornika przewidziana jest tylko w pełnych litrach. :(:(:(

Napisano

Nie napisze co o tym myśle ale mogę Ci tylko współczuć ze pracujesz na takim a nie innym programie.Zyczę miłej i owocnej pracy. :-D

Napisano
około 26 kliknięć
Nie wiem jak to policzyles, ale cos z tym liczeniem Tobie nie wyszlo. Jutro sprawdze w pracy.
Napisano

Weź pod uwagę np. pojazd z LPG lub nauka jazdy i LPG, przy okresowym trochę mniej.

1. Ikona na górze programu,

2. Zaznaczenie płatność czy coś tam.......... ,

3. Opcja faktura czy paragon,

4. Wejście w cennik

5. Zaznaczenie pozycji z cennika,

6. Potwierdzenie ilości wybranej opcji z cennika,

7.

8.

9.

10.

11. jak 3 pozycje

12. zaznaczenie Cepiku,

13. Potwierdź Cepik

14.zaznacz wpis w uwagach

15. potwierdź wpis w uwagach

16. Wejście w listę kontahenta

17 Wybór kontrahenta z listy

18. Potwierdzenie kontahenta,

19. wbicie hasła

20. Potwierdź fakturę,

21. Potwierdz paragon,

22. Drukuj paragon

23. Zamknij okno po paragonie,

24. Potwierdź druk faktury

25. Zamknij okno wydruku.

Może trochę dodałem, a może o czymś zapomniałem - ale tak to pokrótce wygląda.

Proponuję jeszcze dopisać potwierdzenie potwierdzenia, a o korektach to już nie wspomnę.

Takie rzeczy są naprawdę uciążliwe. :(

Napisano
11. jak 3 pozycje

12. zaznaczenie Cepiku,

13. Potwierdź Cepik

14.zaznacz wpis w uwagach

15. potwierdź wpis w uwagach

To wszystko robi się automatycznie, przynajmniej u mnie, zaznaczeniem "z BTP" kiedyś poprosiłem o taką opcję i jest to chyba ustawiane w stałych systemowych.

Resztę ułatwiają skróty klawiaturowe i znajomość podstawowych kodów badań okresowe z lpg to b102 + b115 i wysztko enetrami i tab. Ale fiskalizacja to szaleństwo!!!!

polecam: ctrl+B - nowe badanie, ctrl+P nowa płatność.

Napisano

Wielka szkoda, że nikt z NORCOM-u się nie włącza do dyskusji i nie daje nadziei pozytywnych zmian w programie. :(

Napisano
nikt z NORCOM-u się nie włącza do dyskusji

Nie bój się... pilnie czytają :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.