Norbert Jezierski Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 Pięć osób zginęło w wypadku w okolicach Dąbrowy Niemodlińskiej. Dwie osoby są w stanie ciężkim, rannych zostało też dwoje dzieci w wieku 12 i 15 lat - poinformował Sławomir Szorc z Komendy Miejskiej Policji w Opolu. To najtragiczniejszy w tym roku wypadek na Opolszczyźnie. Czterech młodych mężczyzn, pracowników agencji ochroniarskiej z Opola, jechało renaultem laguną z Opola w kierunku miejscowości Grodków. Kierowca szarżował, wykonując niebezpieczne manewry. Za Dąbrową Niemodlińską w niedozwolonym miejscu zaczął wyprzedzać inny samochód i zderzył się czołowo z mercedesem, którym jechało 5 osób. Na miejscu zginęli wszyscy jadący renaultem oraz pasażerka mercedesa. Kierowca mercedesa i inna pasażerka zostali ciężko ranni. Jadące z nimi dzieci ze złamaniami kończyn też trafiły do szpitala, ale ich życiu nie zagraża niebezpieczeństwo. W dwa samochody uderzył jeszcze opel omega, kierowcy jednak nic się nie stało. Nie wiadomo na razie, czy kierowca renaulta był pod wpływem alkoholu, wyjaśni to sekcja zwłok. (PAP, źródło: www.onet.pl) Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Psuj Napisano 12 Sierpień 2005 Napisano 12 Sierpień 2005 http://motoryzacja.interia.pl/gal/smierc/galeria?galId=5307&tytulGal=Wypadek%20pod%20Opolem Na przestrogę. Jak ktoś ma słabe nerwy niech nie ogląda. Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Norbert Jezierski Napisano 12 Sierpień 2005 Autor Napisano 12 Sierpień 2005 Zastanawiałem się, czy to pyknąć na forum - ale dałem sobie spokój ... [ Dodano: 12-08-2005, 11:24 ] Zdjęcie nr 5 jest aż za bardzo obrazowe ... [ Dodano: 12-08-2005, 11:31 ] Coś dla wielbicieli 2 kółek: http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=642694 (tu nie ma scen darstycznych !) Cytuj Świat łamie każdego i potem niektórzy są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania. Ale takich, co nie chcą się złamać, świat zabija. Zabija w równej mierze najlepszych, najdelikatniejszych i najdzielniejszych. Jeżeli nie jesteś żadnym z nich, możesz być pewien, że zabije cię także, ale bez szczególnego pośpiechu. [Ernest Hemingway, Pożegnanie z bronią (1928)] Nie pytaj się ludzi co można, a co nie, ale zadaj sobie pytanie czy warto. Bowiem - można wszystko, ale nie wszystko warto... [NN]
Rekomendowane odpowiedzi