Jacdiag Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 cytat z DR marka : SAM - składak rodzaj : przyczepa lekka DMC 2000 kg Cytuj
Tomek D Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Jeden dopuścił drugi wystawił DR..... Cytuj
radan Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 smieszne , ale chyba prawdziwe - zdaje się że to przekręt albo wielka pomyłka Cytuj
blakop Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 A raczej niejednoznaczność przepisów. Adnotację SKŁADAK zgodnie z instrukcją należy wpisywać dla pojazdów złożonych poza wytwórnią - a czymże jest pojazd marki SAM jak nie pojazdem złożonym poza wytwórnią? To, że do SAMów nie wpisujemy adnotacji "SKŁADAK" jest bardziej kwestią umowną niż wynikającą jasno z przepisów... Cytuj
adam1501 Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Chodzi raczej o to, że jest zapis o przyczepie lekkiej a ma DMC 2000kg. Cytuj
blakop Napisano 4 Wrzesień 2008 Napisano 4 Wrzesień 2008 Aaaaa - faktycznie - przepraszam - skupiłem się na jednym nie widząc sprawy oczywistej Cytuj
pablo Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Miałem kiedyś taki przypadek: przyczepa dmc 1500 kg -termin badania wpisany w WK bezterminowo. Cytuj
TOSPOL Napisano 5 Wrzesień 2008 Napisano 5 Wrzesień 2008 Może - składak - dlatego że rama do tego pojazdu została wykorzystana już z numerem od innego pojazdu, ale to tylko moje takie przypuszczenia. A co do dmc to powinna być - przyczepa ciężarowa. Cytuj
Jacdiag Napisano 5 Wrzesień 2008 Autor Napisano 5 Wrzesień 2008 powinna być - przyczepa ciężarowa. i klient dostał zaświadczenie z adnotacją o prawidłowej klasyfikacji jako ciężarowa skrzynia uniwersalna Cytuj
iras Napisano 8 Wrzesień 2008 Napisano 8 Wrzesień 2008 A może furgon ---kwestja interpretacji - tożto składak Cytuj
Jacdiag Napisano 8 Wrzesień 2008 Autor Napisano 8 Wrzesień 2008 A może furgonnapewno nie był to prom kosmiczny składak - pojazd złożony poza wytwórnią z elementów jednej marki SAM - pojazd zbudowany na ramie konstrukcji własnej ( itd ) ciężarowa skrzynia uniwersalna widziałem i określiłem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi