sly1978 Napisano 25 Październik 2008 Napisano 25 Październik 2008 Ostatnio zjawia się klient z pokwitowaniem za zatrzymany DR. Orpocz innej usterki na pisano cyt." Zbyt dlugi czas napełniania układu pneumatycznego - zagraża bezpieczeństu". Czy ktos z was to sprawdza przy OBT?? Cytuj
luk Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 A skąd moze policjant wiedzieć jaki czs ma sie napełniać układ pneumatyczny, ma on byc szczelny i trzymać odpowiednie cisnienie . Czas napelniania układu zalezy od w dużym stopniu od spręzarki zamontowanej. Rany moze jaest jakis przepis o którym ja nic nie wiem Mozesz sprawdzić stopień spadku ciśnienia w układzie. Cytuj
rurek777 Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 wcisnąc hamulec i obserwować zegar najprostszy sposób. Cytuj
Adaso1 Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Jest jakiś przepis w KRD mówiący o najdłuższym czasie postoju pojazdu z załączonym silnikiem. Jeśli w tym czasie, w układzie pneumatycznym nie wytworzyło się odpowiednie ciśnienie, to może świadczyć o niesprawności tego układu. Cytuj
sly1978 Napisano 26 Październik 2008 Autor Napisano 26 Październik 2008 podobno ci panowie byli niedawno na szkoleniu w stolicy i teraz sieja postrach Cytuj
bogusław Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 Gdzieś już na ten temat było, chyba przy okazji badań technicznych autobusów "100" ps. już znalzłem: http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=2963&highlight=czas+nape%B3niania Cytuj
luk Napisano 26 Październik 2008 Napisano 26 Październik 2008 podobno ci panowie byli niedawno na szkoleniu w stolicy i teraz sieja postrach Chyba nie wiedza w którym kościele dzwony biją Cytuj
sebastian Napisano 27 Październik 2008 Napisano 27 Październik 2008 Panowie to bez sensu, jak on to mogl sprawdzic, a jak pojazd byl z przyczepa to jej uklad tez trzeba napelnic, przeciez przyczepa tez ma swoj zbiornik, chyba gosciu nie doslyszal konkretnie a teraz dziwne usterki wymysla Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi