mirek.g Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Proszę o namiary producenta "wolnych rolek" do bad. nap 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 Polecam MAHA www.maha.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 Patrzyłem i nie znalazłem tzw dodatkowych rolek do bad napędu 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkdog Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 napewno mają bo sam urzywam a zobacz jeszcze www.wsop.pl a można zadzwonić pod nr hot line i zapytać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 ja mam z WSOP ciężkie jak cholera ale robią swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 do piozar11 ,czy dobrze się sprawują przy napędzie 4x4 w osobówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 "wolnych rolek" do bad. nap 4x4 Hmm... ja tam widziałem wolne rolki, ale do badania ciężarówek z napędzanymi dwoma tylnymi osiami (bodajże Kamaz tak ma). Czy mówicie o jakimś dziwnym sprzęcie podkładanym pod jedno koło autka 4x4? U mnie to jest rozwiązane tak, że druga rolka kreci się w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 Tak do osobówki,bo jak na rolkach sprawdzić autko z nap 4x4 ? (Oczywiście z napędem nierozłączalnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 bo jak na rolkach sprawdzić autko z nap 4x4 ? Dzisiaj miałem takowe i U mnie to jest rozwiązane tak, że druga rolka kreci się w drugą stronę. Działa bez zarzutu. a jak nie to tylko opóźnieniomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackow Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 U mnie to jest rozwiązane tak, że druga rolka kreci się w drugą stronę. Ja pracuję na linii Hofmana i ten tryb sprawuje się bez zarzutu. Jedynie samochód musi być prosto ustawiony bo go sciągnie w bok jak się rolki włączą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 7 Marzec 2009 Autor Share Napisano 7 Marzec 2009 Czyli jak rolki się obracają w przeciwnych kierunkach to da się zbadać h-ce w aucie 4x4 bez możliwości rozłączenia,a co wtedy dzieje się z tylnymi kołami?Bo nie "kumam" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 ,a co wtedy dzieje się z tylnymi kołami? Nic, stoją w miejscu. Cały trik polega na tym, że koła obracające się w przeciwnym kierunku wymuszają pracę mechanizmu różnicowego i moment obrotowy generowany przez rolki nie przenosi się poza dyfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 7 Marzec 2009 Share Napisano 7 Marzec 2009 do piozar11 ,czy dobrze się sprawują przy napędzie 4x4 w osobówce? sprawują się dobrze jedyny minus to ich waga ciężkie jak cholera tak jak już wspomniałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Napisz ,czy nadają się do osobówki i ciężarówki? [ Dodano: 08-03-2009, 12:42 ] zastanawiam się jeszcze ,czy nie wystarczy podnieść tylko jednego koła np.tylnego przy badaniu przednich,może ktoś ma jakiś sposób na badanie auta 4x4(oczywiście nie licząc opóżnieniomierza).Drążę ten temat,ponieważ często robimy badania dla policji ,po kolizji,jeszcze nie było w/w auta,ale co będzie jak się zjawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 czy nie wystarczy podnieść tylko jednego koła Jest to pewne rozwiązanie. Podobnie jak w rolkach z systemem 4x4 będzie się ono kręciło w drugą stronę (moment obrotowy przekazany zostanie tam gdzie ma lżej,czyli nie do mechanizmu różnicowego międzyosiowego ale na podniesione koło). Wadą jest to, że musisz robić 2 razy pomiar dla każdej osi i np u mnie pierwszy pomiar zostałby skasowany przy uruchomieniu go ponownie. Czyli musiałbyś zapamiętać pomiary, porównać procentowo lewą i prawą stronę i zapomnij o wyliczeniu przez komputer WSH. Nie mówiąc o problemikach czysto technicznych i bezpieczeństwa związanych z podniesieniem pojazdu. Prościej użyć opóźnieniomierza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Tak,potrafię użyć opóżnienimierz.tylko jest problem z wydrukiem dla policji a poza tym mówiąc uczciwie nie mam placu do uzyskania prędkości 30 km/h a potem bezpiecznie zatrzymać pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Tak,potrafię użyć opóżnienimierz Broń Boże tego nie kwestionowałem, jeśli tak odczułeś to przepraszam. .tylko jest problem z wydrukiem dla policji Zależy od opóźnieniomierza, AMX 520 ma możliwość wydruku z PC-eta,a teraz pracuję na LWS 2 i on też ma możliwość podłączenia drukarki termicznej, ale jej niestety nie posiadam. Zostaje protokół wypisany ręcznie, tak jak wypisuję w przypadku pomiaru szyb, podbić pieczątką i już nie mam placu do uzyskania prędkości 30 km/h. A to juz jest problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 Napisz ,czy nadają się do osobówki i ciężarówki? nadają się bez problemu,podkładasz pod koła najeżdżasz i sprawdzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Jeszcze raz pytam,to są od MAHA,tak?Jeśli tak to zadzwonię do nich i zapytam o cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 9 Marzec 2009 Share Napisano 9 Marzec 2009 tak od Maha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Oki,dzięki.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tytus Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 Czesc Napisz ,czy nadają się do osobówki i ciężarówki? nadają się bez problemu,podkładasz pod koła najeżdżasz i sprawdzasz Maja wolne rolki do osobowek, cena circa 3800 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 11 Marzec 2009 Share Napisano 11 Marzec 2009 Maja wolne rolki do osobowek, cena circa 3800 netto no niestety nikt nie mówił że będą tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi