mirek.g Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Jak reagujecie w przypadku niewłaściwego wpisu VAT np. jest VAT1 a powinien być VAT4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 To są sprawy US dajmy sobie spokój ! Zresztą za chwile to już znaczenia zadnego nie będzie miało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Odświeżam temat,jaki wynik OBT przy niewłaściwym wpisie VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Osobiście miałem jeden taki temat (pracuje na podstawowej ) a mianowicie sprinter z trzema rzędami siedzeń i VAT-2, gdzie przestrzeni bagażowej było ze 40cm, wskazałem klientowi stosowne paragrafy i dlaczego mam obiekcje co do stanu technicznego i klient że to był świeży nabytek zrobił wielkie oczy i z trzęsącymi rękoma oświadczył, że jedzie do poprzedniego właściciela. Oczywiście do BT jako takiego w zasadzie nie doszło więc nie mogę mówić o wyniku a gdyby się zdecydował wystawiłbym wynik negatywny, ponieważ uważam, że skoro taki zapis znajduje się w DR to na okresowym BT pojazd powinien spełniać te wymagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 możliwe, że do badania na Vat spełniał warunki a później dołożył trzeci rząd i przeniósł kratkę ,, pomysłowych ci u nas nie brakuje ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Według przepsiów to badania VAT mogą dokonać tylko okręgówki - więc moze byc pytanie w jaki sposób określił pan że ten VAT jest nie prawidłowy skoro nie ma Pan do tego uprawnień na stacji ( to oczywiscie tylko rozmyślania ). Ja jeśli mam taki przypadek, jesli pojazd wszytkie inne rzeczy ma ok wystawiam zaświdczenie z badania technicznego wypisując na zaświadczeniu, że nie spełnia danego VAT, nie wpisując do dowodu następnego terminu badania technicznego - tak mi nakazał wykonywac WK. Ale przeważnie jesłi nie pasuje ten VAT jest rozbierznosć stanu faktycznego z zapsiem w dowodzie rejestracyjnym i najcześciej chodzi tu o liczbę miesjc - a wtedy to oczywiscie negatyw. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JANUSZ60 Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Według przepsiów to badania VAT mogą dokonać tylko okręgówki według PoRD tak, ale w odpowiedzi na pytanie nr 9 , MI juz na to zezwala,,,w efekcie u nas spełnienie warunków na Vat po raz pierwszy robią okręgówki, natomiast kolejne okresowe pojazdów z Vat wykonują również podstawowe ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnick Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Według przepsiów to badania VAT mogą dokonać tylko okręgówki - więc moze byc pytanie w jaki sposób określił pan że ten VAT jest nie prawidłowy skoro nie ma Pan do tego uprawnień na stacji Jeśli diagnosta ukończył kurs "po nowemu" czyli zdał egzamin przed TDT to przeszedł pełną ścieżkę szkolenia to chyba powinien wiedzieć jaki VAT ma spełniać dany pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 ,,,w efekcie u nas spełnienie warunków na Vat po raz pierwszy robią okręgówki, natomiast kolejne okresowe pojazdów z Vat wykonują również podstawowe ,,, Nic dodac nic ująć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi