mirek.g Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Jak myślicie ,czy mogę zrobić badanie okresowe w niedzielę.Frontem do klienta-ma w poniedziałek bardzo wcześnie wyjazd w trasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 a dlaczego nie sam znam stacje które pracują w niedziele więc skoro stacja jest czynna to nie ma żadnych przeszkód pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 U nas w razie potrzeby też robimy w niedziele ! Szef dzwoni wsiadam (lub kolega) do autka jade i otwieram "kramik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 przed niedzielą jest sobota i piątek nawet termin badania jest do dnia, a nie w dniu badanie powinno być w godzinach ( i dniach) pracy SKP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACEK GUZ Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 badanie powinno być w godzinach ( i dniach) pracy SKP też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 Ale,żeby była jasność,nie ma przepisu na takowy zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 U nas w razie potrzeby też robimy w niedziele ! Szef dzwoni wsiadam (lub kolega) do autka jade i otwieram "kramik" No to zakładam, że szef nosi cię na rękach, bo jesteś "wymarzony" pracownik. Ja nie wyobrażam sobie, abym zarywał niedziele z powodu ignoranta, który obudził się po rocznej drzemce, że nagle termin mu się skończył. A po drugie podczas kontroli przez policję, jak by się trafiło na bystrzachę, dowodzik pewnie zostałby zatrzymany z powodu "podejrzenia". Oczywiście wszystko byłoby do odkręcenia, ale czasu klient by trochę stracił. Stacja wykonuje badania w zakresie czasu pracy, który ma "wypisany" na tablicy inform., czyli jeśli robisz badania w niedzielę, to musisz to napisać godziny otwarcia, i siedzieć w pracy w niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berecik Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Za niedziele dostaje extra gratyfikacje i mnie się opłaca, tym bardziej 7min jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Ja nie wyobrażam sobie, abym zarywał niedziele z powodu ignoranta, który obudził się po rocznej drzemce, że nagle termin mu się skończył. Tym bardziej, że termin badania "niedzielny" jest ważny do poniedziałku, zgodnie z KPA. Kiedyś już ktoś pisał jak to jest z tymi godzinami, stacja robi badania w godzinach określonych na szyldzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacdiag Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 ma w poniedziałek bardzo wcześnie wyjazd w trasę a czy jest pewny 100% sprawności pojazdu a może podczas badania zostaną wykryte usterki - i zonk, wtedy N, a DR do WK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek D Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 7min jazdy A włączenie wszystkich urządzeń (zwłaszcza analizator lub dymomierz) + czas samego badania + wyłączenie wszystkiego + kolejne 7 min na powrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piozar11 Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 no nie wiem jak u was bo kolega musiał się grubo tłumaczyć jak to się stało że zostały wykonane przeglądy w niedziele skoro stacja nie pracuje w/g szyldu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 Może ktoś ma jakąś wykładnię przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian ZG Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 zostały wykonane przeglądy w niedziele skoro stacja nie pracuje w/g szyldu Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Ale to wie tylko Policjant miejscowy, a w drugim krańcu Polski. Ponadto od tej właśnie niedzieli SKP, będzie np. otwarta w 1 niedzielę miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 u mnie na jednej ze stacji jest napisane . czynne w niedziele za wcześniejszym powiadomieniem, czyli zawsze klient mógł uprzedzić że przyjedzie w niedziele .a tak naprawdę to nie ważne kiedy przegląd jest zrobiony ważne żeby był zrobiony dobrze , nie wiem przed kim się ten diagnosta tłumaczył , przed policjantem czy jakimś innym nierobem - urzędnikiem dla którego godziny pracy są święte cena badania nie wzrosła od 2004 r jakiesą koszty każdy wie , przeliczcie ile zostaje z jednego badania na czysto. dla przykładu za 2000 m płacimy 40tys zylów rocznie do urzędu miasta a gdzie reszta [ Dodano: 13-03-2009, 19:50 ] robię tak jak berecik -jeśli zajdzie taka potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Regan55 Napisano 13 Marzec 2009 Share Napisano 13 Marzec 2009 Nie wiem czy dobrze robię ale w przypadku kiedy następny termin badania wypada w niedzielę lub inny dzień wolny od pracy wpisuję w DR lub zaświadczeniu najblizszy termin pracy SKP /np.ter.nast.bad. niedziela-daj.e poniedziałek/ czyli 1 dzień na korzyść klienta.Jak do tej pory zaden organ w postaci WK lub Policji tego typu działania nie kwestionuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek.g Napisano 13 Marzec 2009 Autor Share Napisano 13 Marzec 2009 Do Regan55.Dobrze robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.K.P-POZNAŃ Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Nie wiem czy dobrze robię ale w przypadku kiedy następny termin badania wypada w niedzielę lub inny dzień wolny od pracy wpisuję w DR lub zaświadczeniu najblizszy termin pracy SKP /np.ter.nast.bad. niedziela-daj.e poniedziałek/ czyli 1 dzień na korzyść klienta Dobrze robisz. Źle robisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rurek777 Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 żle robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Ja wpisuję następny termin np. za rok i nie wnikam czy to niedziela, sylwester czy Boże Ciało. Klient może zrobić zawsze wcześniej BT, a czy jak wypada w niedzielę to jak Policjant zna KPA i uzna, że ważne jest BT do poniedziałku to niech się właściciel pojazdu martwi. Po kilku incydentach przestałem się za kogoś martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam1501 Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Po kilku incydentach przestałem się za kogoś martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janmarek Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 Regan55 napisał/a:Nie wiem czy dobrze robię ale w przypadku kiedy następny termin badania wypada w niedzielę lub inny dzień wolny od pracy wpisuję w DR lub zaświadczeniu najblizszy termin pracy SKP /np.ter.nast.bad. niedziela-daj.e poniedziałek/ czyli 1 dzień na korzyść klienta mirek.g napisał/a: Dobrze robisz Źle robisz Dobrze robisz :- Coś sie pieprzy z tymi cytowaniami. Jeżeli chodzi o ten termin to jest na to ustawa ,tylko nie mogę jej znaleźć. Jak pamiętam to jest napisane że jeżeli termin przypada na dzień wolny od pracy to przyjmuje się dzień następny czyli poniadziąłek i tak można sobie zrobić w systemie Norkomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Psuj Napisano 16 Marzec 2009 Share Napisano 16 Marzec 2009 jeżeli termin przypada na dzień wolny od pracy to przyjmuje się dzień następny czyli poniadziąłek Ten tema t był omawiany w dziale BTP a KPA... nie mieszajcie tematów http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=3908&highlight=kpa http://www.norcom.com.pl/nowe_forum/viewtopic.php?t=604&highlight=kpa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi