t-tedi Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Witam wszystkich serdecznie Od jakiegoś czasu szukam informacji na temat rejestracji pojazdów typu SAM lub INNY no i w końcu trafiłem na wasze forum.Mam nadzieję ,że znajdę tutaj niezbędne info za co z góry dziękuje Panowie Moje podstawowe pytanie brzmi ;JAK ZAREJESTROWAĆ TAKI POJAZD (patrz foto) OPIS TECHNICZNY 1.RAMA -konstrukcja rórowa spawana (rura bezszwowa 1.1/4cala) rama wykonana w profesjonalnym zakładzie ślusarskim posiadam Fakturę na wykonanie ramy 2.SILNIK I SKRZYNIA - seryjny Daewoo Matiz 3.Układ wydechowy z KATALIZATOREM głośność 93 db przy 3500rpm 4.Układ hamulcowy - przód i tył ;tarczowe (daewoo matiz) 5.Zawieszenie ; - przód i tył seryjne daewo matiz 6.Fotele kubełkowe z homologacją + pasy 4 punktowe Całość złożona w zakładzie Mechaniki Pojazdowej w 2008 roku Układ hamulcowy oraz zawieszenie zmontowane na nowych częściach Posiadam dokumenty zakupu silnika i skrzyni oraz kilku innych gratów Oczywiście wiem ,że muszę zamontować obowiązkowe OŚWIETLENIE, LUSTERKA I BŁOTNIKI Tak więc Panowie -JAK ZAREJESTROWAĆ TAKI POJAZD? POZDRAWIAM T-TEDI Cytuj
adam1501 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Wydaje mi się, że będzie to: SAM-samochodowy inny-inny. Cytuj
t-tedi Napisano 17 Marzec 2009 Autor Napisano 17 Marzec 2009 Witam Dziękuje za odpowiedz ,ale za dużo mi to nie mówi Chciałbym się dowiedzieć od czego zacząć ,gdzie uderzyć i jakie papierki potrzebuję Cytuj
adam1501 Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Chciałbym się dowiedzieć od czego zacząć ,gdzie uderzyć i jakie papierki potrzebuję Zacznij od rzeczowego projektu i skontaktuj się ze SKP na której planujesz wykonać badanie techniczne tam ustalisz szczegóły i "drogę" do rejestracji. Cytuj
wolf Napisano 21 Marzec 2009 Napisano 21 Marzec 2009 Uzupełnij braki (oświetlenie, itp, itd) i udaj się do WK po tablice próbne i zezwolenie na nabicie numerów ramy i tabliczki i potem na najbliższą OSKP - mogą też życzyć sobie rzeczoznawcy. Cytuj
kyniutuning Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 Samochodowy inny -inny nie podlega rejestracji Cytuj
michal_k Napisano 22 Czerwiec 2012 Napisano 22 Czerwiec 2012 Samochodowy inny -inny nie podlega rejestracji Dlaczego miałby nie podlegać? Jest przewidziany w klasyfikacji pojazdów i jeśli tylko spełnia warunki techniczne to podlega jak najbardziej. Cytuj
traper Napisano 23 Czerwiec 2012 Napisano 23 Czerwiec 2012 Uzupełnij braki (oświetlenie, itp, itd) i udaj się do WK po tablice próbne i zezwolenie na nabicie numerów ramy i tabliczki i potem na najbliższą OSKP - mogą też życzyć sobie rzeczoznawcy. Przydałoby się też gniazdo EOBD Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi