Diagnose Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Witam wszystkich kolegów diagnostów.Mam takie pytanko jakie wymogi musi spełniać Citroen Jumper(3 osoby , przegroda,furgon) odnośnie przewozu materiałów niebezpiecznych, którym to chce przewozić spirytus w beczkach 200 litrów.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
mirek.g Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Szukaj 9 część przepisów ADR tam są zawarte wymagania pojazdow EX II i EX III .Rzeczywiście takie ilości to towar Niebezpieczny haha.Pozdrawiam Cytuj
Diagnose Napisano 17 Marzec 2009 Autor Napisano 17 Marzec 2009 Jakby nie patrzył to w takich ilościach towar niebezpieczny heh.Dzięki pozdrawiam Cytuj
Psuj Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 którym to chce przewozić spirytus w beczkach Eeee... robię na podstawowej i z adr-ami kontaktu już dawno nie miałem, ale jak pamiętam, to materiały niebezpieczne przewożone w sztukach nie podlegają pod adr (np butle z gazem propan-butan, butle z acetylenem itd). Trzeba tylko walnąć na aucie pomarańczowe tablice t przodu i tyłu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi... Cytuj
CHESUS12 Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Raczej w sztukach przesyłki nie musi być pod warunki ADR co innego jak przewóz w cysternie - to musiał by być ADR i pojazd klasy FL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi