Diagnose Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Witam wszystkich kolegów diagnostów.Mam takie pytanko jakie wymogi musi spełniać Citroen Jumper(3 osoby , przegroda,furgon) odnośnie przewozu materiałów niebezpiecznych, którym to chce przewozić spirytus w beczkach 200 litrów.Z góry dziękuje za pomoc Cytuj
mirek.g Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Szukaj 9 część przepisów ADR tam są zawarte wymagania pojazdow EX II i EX III .Rzeczywiście takie ilości to towar Niebezpieczny haha.Pozdrawiam Cytuj
Diagnose Napisano 17 Marzec 2009 Autor Napisano 17 Marzec 2009 Jakby nie patrzył to w takich ilościach towar niebezpieczny heh.Dzięki pozdrawiam Cytuj
Psuj Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 którym to chce przewozić spirytus w beczkach Eeee... robię na podstawowej i z adr-ami kontaktu już dawno nie miałem, ale jak pamiętam, to materiały niebezpieczne przewożone w sztukach nie podlegają pod adr (np butle z gazem propan-butan, butle z acetylenem itd). Trzeba tylko walnąć na aucie pomarańczowe tablice t przodu i tyłu. Jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
Psuj Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 do 3.5 tony Nawet i powyżej... Cytuj "Społeczeństwo postanowiło kiedyś mieć Policję, aby pilnowała przestrzegania prawa, ustanowionego umysłami przedstawicieli tego społeczeństwa. Postanowiło mieć także diagnostów, którzy będą kontrolować pojazdy poruszające się po drogach, aby społeczeństwu było bezpiecznie. Teraz społeczeństwo ma problem kiedy Policjant karze mandatem za łamanie prawa, albo diagnosta nie chce dopuścić niesprawnego pojazdu. Bo prawa powinni przestrzegać inni a w stosunku do MNIE powinno wystarczyć jedynie moje ustne zapewnienie, że jestem wzorowym przedstawicielem tego społeczeństwa. Ci, którzy chcą wykonywać swe obowiązki tak jak NAKAZUJE prawo nie mają lekkiego życia....." - by abcs
CHESUS12 Napisano 18 Marzec 2009 Napisano 18 Marzec 2009 Raczej w sztukach przesyłki nie musi być pod warunki ADR co innego jak przewóz w cysternie - to musiał by być ADR i pojazd klasy FL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi