mirek.g Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Proszę o opinię,wg. mnie demontowana główka haka powinna być w przypadku,gdy zasłania tablicę rejestracyjną i tyle.Miałem spór z klientem,który koniecznie szukał haka z demontowaną główką Cytuj
adam1501 Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Trzymając się literalnie par.60 "prawka", "główka" haka powinna być demontowana w przypadku zasłaniania tablicy rejestracyjnej. Cytuj
haki24 Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Trzymając się literalnie par.60 "prawka", "główka" haka powinna być demontowana w przypadku zasłaniania tablicy rejestracyjnej. Dzisiaj samochody są tak skonstruowane że wielu przypadkach nie ma możliwości ominięcia tablicy rejestracyjnej powód kula haka była by niżej niż wynika to z normy 350-420 mm przy obciążonym aucie. Większość zachodnich producentów informuję czy dany hak zasłania tablice czy nie i stosuje hak szybko demontowany czyli automat lub w ostateczności mocowany na 2-śruby wzdłuż auta. W aucie gdy hak zasłania część tablicy rejestracyjnej może dojść przy kontroli Policji do utraty dowodu rejestracyjnego i demontażu haka. Z takim przypadkiem miałem do czynienie jakieś 4 lata temu i to przy fiacie Punto II Cytuj
Jackow Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 Większość zachodnich producentów informuję czy dany hak zasłania tablice czy nie i stosuje hak szybko demontowany czyli automat lub w ostateczności mocowany na 2-śruby wzdłuż auta. No właśnie obecnie, z tego co się orientuję, nie ma już w sprzedaży haków bez demonowanej główki. Właściciel pojazdu jak nie chce się narażać "władzy" powinien główkę haka zdemontować. Niestety część kierowców montuje hak traktująć go jako "dupochron" więc ten z tyłu zachowuje jednak trochę większy odstęp Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi