mirek.g Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Witam,może ktoś wie jakiej treści oświadczenie składa klient w WK przed pierwszym badanie poj.SAM (mam na myśli treść) Cytuj
elliot Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Rozporządzenie w sprawie rejestracji i oznaczania pojazdów: § 2.10. W przypadku zgłoszenia do pierwszej rejestracji pojazdu, którego markę określa się jako „SAM”, właściciel pojazdu dołącza do wniosku o rejestrację: 1) 2) oświadczenie, że jest właścicielem zespołów i części służących do zbudowania tego pojazdu; Cytuj
blakop Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Nie istnieje standardowy druk tego oświadczenia. Klient pisze je na miejscu w WK, w różnej formie - ważne aby zawierało treść wskazaną przez elliota Cytuj
mirek.g Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 Nie istnieje standardowy druk tego oświadczenia. Klient pisze je na miejscu w WK, w różnej formie - ważne aby zawierało treść wskazaną przez elliota Pytam o to,ponieważ zdarza się ,że mam wątpliwości co autentyczności SAM (wygląda jak oryginał itd) i czy klient pod odpowiedzialnością karną oświadcza iż jest to SAM.Nie wiem czy rozumiesz o czym piszę? Cytuj
Jacdiag Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 wygląda jak oryginał itd a gdy ktoś ma takie zdolności i zrobił kopie Cytuj
mirek.g Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 wygląda jak oryginał itd a gdy ktoś ma takie zdolności i zrobił kopie Nie chcę tego rozwijać,zapytałem tylko o oświadczenie i tyle.pozdro Cytuj
blakop Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Oświadczenie nie jest składane pod odpowiedzialnością karną - od maja 2006 w większości (jak nie we wszystkich) miejscach związanych z rejestracją zmieniono zapis o oświadczeniu KK na rzecz zwykłego oświadczenia. Chodzi o jakąś tam wykładnie wg której wymaganie oświadczenia pod odpowiedzialnością karną jest niegodne z prawem itd. W sprawach związanych ze zwykłym postępowaniem (a więc m.in.rejestracja pojazdów) żąda się już zatem zwykłych oświadczeń, a nie pod odpowiedzialnością karną. Cytuj
elliot Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 W przypadku zagubienia dokumentów nadal składane jest oświadczenie pod odpowiedzialnością karną. Cytuj
blakop Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Nie tylko. Kradzież dokumentów czy każdy inny powód ich utraty skutkuje tym samym - podobnie jak zagubienie TR.Ale to obecnie jedyne wyjątki. Każde inne oświadczenie, o którym mowa w przepisach o rejestracji nie jest już oświadczeniem KK. Cytuj
Tyger Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Co w tym złego że przyczepe fabryczną ktoś chce zarejestrować jako SAM i zeszlifowuje starą tabliczkę znamionową, jeśli nie ma innej możliwości w końcu zawsze mógł zmienić koła lub przemalować, a z tym oświadczeniem to chyba tylko producent przyczepy może rościć jakieś pretensje, czy tam prawa autorskie Cytuj
Psuj Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Co w tym złego że przyczepe fabryczną ktoś chce zarejestrować jako SAM Bo to jawne przestępstwo. a z tym oświadczeniem to chyba tylko producent przyczepy może rościć jakieś pretensje, czy tam prawa autorskie Albo były właściciel... Cytuj
blakop Napisano 23 Kwiecień 2009 Napisano 23 Kwiecień 2009 Tyger - a jakbym tak w twoim przeszlifowal numerki to będziesz miał pretensje? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi